Boeing πρόστιμο 2,5 δις για το 737 Max

Η Boeing κατηγορήθηκε για εγκληματική αμέλεια, και συνωμοσία για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ψευδείς καταθέσεις στην Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας πριν και μετά τις θανατηφόρες συντριβές των 737 Max το 2018 και το 2019.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τις κατηγορίες και το πρόστιμο την Πέμπτη. Το πρόστιμο των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει 243,6 εκατομμύρια δολάρια σαν “χρηματική ποινή», 1,77 δισεκατομμύρια δολάρια που θα καταβληθούν σε αεροπορικές που ήταν πελάτες του αεροπλάνου και 500 εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν σε ένα ταμείο για να βοηθήσουν οικογένειες και συγγενείς των ανθρώπων που πέθαναν από τις δύο συντριβές.

Η Boeing είχε ανακοινώσει πριν το πρόστιμο που της επιβλήθηκε ένα χρηματικό ποσό 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τις οικογένειες των 346 ανθρώπων που πέθαναν στα ατυχήματα. Η είχε έσοδα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

“Οι παραπλανητικές δηλώσεις, οι μισές αλήθειες και οι παραλείψεις που κοινοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους της Boeing στην FAA εμπόδισαν την ικανότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την του ιπτάμενου κοινού”, ανέφερε σε μια δήλωσή του ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Erin Nealy Cox.

“Αυτή η υπόθεση στέλνει ένα σαφές : Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα θεωρήσει υπεύθυνους κατασκευαστές όπως η Boeing για την απάτη των ρυθμιστικών αρχών – ειδικά σε βιομηχανίες όπου τα κέρδη είναι τόσο υψηλά”.

Το 737 Max της Boeing φτιάχτηκε για να βοηθήσει την εταιρεία να συμβαδίσει με μια νέα, αποδοτικότερη προσφορά καυσίμου από την αντίπαλη Airbus. Όμως η εταιρεία βιάστηκε με το σχέδιο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, ένα αεροπλάνο επιρρεπές σε επικίνδυνες συμπεριφορές σε ορισμένες καταστάσεις απογείωσης.

Η Boeing δημιούργησε ένα λογισμικό για να εξουδετερώσει αυτό το ελάττωμα ς πιέζοντας αυτόματα τη μύτη του αεροπλάνου προς τα κάτω. Όμως η εταιρεία δεν είπε ποτέ στην FAA, τις αεροπορικές εταιρείες και τους πιλότους για το λογισμικό για να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).