Twitter έκλεισε οριστικά τον λογαριασμό του Trump

Σε μια δημοσίευση, το Twitter δήλωσε ότι κρατά τον Trump και τον @realdonaldtrump μακριά από τους 88+ εκατομμύρια followers του.

Η δημοσίευση στο blog αναφέρει τουλάχιστον 2 tweets που έκανε την να κλείσει οριστικά τον λογαριασμό:

Μετά από προσεκτική αναθεώρηση των πρόσφατων Tweets του λογαριασμού @realDonaldTrump και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται και ερμηνεύονται στο Twitter αναστείλαμε οριστικά τον λογαριασμό λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας.

Το Twitter έδωσε μια ευκαιρία στον Trump λίγο μετά την εξέγερση αλλά όπως φαίνεται ο πρόεδρος δεν λέει να σταματήσει. Έτσι το Twitter πάγωσε και τον λογαριασμό @Potus μετά από tweets του προέδρου.

Τα για τον αποκλεισμό ήταν δύο tweets της Παρασκευής που θεωρήθηκαν ότι αυξάνουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις από την καταιγίδα του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία εμφανίζει τα δύο επίμαχα tweets:

Στις 8 Ιανουαρίου του 2021, ο πρόεδρος Donald J. Trump ανέφερε:

The 75,000,000 great Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!

και λίγο αργότερα:

To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.

Αξιολογήσαμε τα δύο Tweets που αναφέρθηκαν παραπάνω. Στο πλαίσιο της πολιτικής μας για την καταστολή της βίας που θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλους να επαναλάβουν βίαιες πράξεις, αποφασίσαμε ότι ήταν πολύ πιθανό να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν ανθρώπους να επαναλάβουν τις εγκληματικές πράξεις που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Αυτή η λογική βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Η δήλωση του Προέδρου ότι δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία λαμβάνεται από ορισμένους υποστηρικτές του ως περαιτέρω επιβεβαίωση ότι οι εκλογές δεν ήταν νόμιμες και θεωρείται ότι απορρίπτει τα προηγούμενα Tweets (1, 2) του Αναπληρωτή Αρχηγού Επιτελείου, Dan Scavino, ότι θα υπάρξει “ομαλή συνέχεια” στις 20 Ιανουαρίου.
  • Το δεύτερο Tweet μπορεί επίσης να χρησιμεύσει σαν ενθάρρυνση ότι η ορκωμοσία θα ήταν “ασφαλής” στόχος, καθώς δεν θα παρευρεθεί ο πρόεδρος.
  • Η χρήση των λέξεων “American Patriots” για να περιγράψει ορισμένους από τους υποστηρικτές του ερμηνεύεται επίσης σαν για όσους διαπράττουν βίαιες πράξεις στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
  • Η αναφορά του στο ότι οι υποστηρικτές του θα έχουν “GIANT VOICE long into the future” και στο ότι “They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!” ερμηνεύεται ως περαιτέρω ένδειξη ότι ο Πρόεδρος Trump δεν σκοπεύει να διευκολύνει μια “ομαλή μετάβαση” και ότι σκοπεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει, να ενδυναμώνει και να προστατεύει όσους πιστεύουν ότι κέρδισε τις εκλογές

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).