Shovel toy on sand,beach summer and vacation concepts with kid

Ηνωμένο Βασίλειο: έλεγχος στο Google Privacy Sandbox

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει το Privacy Sandbox που υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προκαλούνται από cookies τρίτων. H εταιρεία αναφέρει ότι το νέο σύστημά της θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στα προτα περιήγησης Chrome κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Ωστόσο, η Google που θέλει να διαγράφει τα cookie τρίτων προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες στο , οπότε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών, ή CMA (από το Competition and Authority), επιβεβαίωσε ότι ξεκινά μια έρευνα που θα βοηθήσει να καθοριστεί εάν η εταιρεία θα κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά ή όχι.

“Η CMA έχει λάβει καταγγελίες από Marketers του Open Web Limited, μια ομάδα εκδοτών εφημερίδων και εταιρειών τεχνολογίας, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η Google κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της”, αναφέρει ένα επίσημο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε.

«Δεδομένης της σημασίας και του δυνητικού αντίκτυπου των προτεινόμενων αλλαγών της Google, η CMA εξετάζει ήδη το , σε συνδυασμό με την ICO και την Google. Δεδομένων των ανησυχιών που εξέφρασαν οι καταγγέλλοντες, αποφάσισε ότι για το project αυτό θα πρέπει να διεξαχθεί επίσημη έρευνα. ”

Με το project Privacy Sandbox, η Google θα προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων για τη στόχευση διαφημίσεων, όλα με σκοπό την προστασία του απορρήτου των χρηστών.

Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό, όπως φαίνεται, και η CMA αναφέρει ότι συνεργάζεται ήδη με την Google για να κατανοήσει όλες τις αλλαγές που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η εταιρεία στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).