Donald Trump τι θα γίνουν τα tweets του προέδρου;

Το 2017, μόλις μια εβδομάδα μετά που ο Donald Trump ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μου φάνηκε πολύ καλή η χρήση του Twitter από τον Πρόεδρο. Δεν είχαμε συνηθίσει από ένα πρόεδρο να μιλάει αφιλτράριστα, στον λαό που τον ψήφισε. Ήταν ένα καταπληκτικό πείραμα για την δημοκρατία.

Δεν είχα ιδέα.

Από τις 18 Μαρτίου 2009, την ημέρα που ο Donald Trump άρχισε να κάνει tweet (και πολύ πριν γίνει πρόεδρος), μέχρι τις 8 Ιανουαρίου του 2021, όταν ο λογαριασμός του Προέδρου τέθηκε σε αναστολή από το Twitter, έκανε tweet 59.553 φορές. Η Wikipedia αναφέρει ότι δημοσίευσε περισσότερα από 34.000 tweets από τότε που δήλωσε την υποψηφιότητά του τον Ιούνιο του 2015.

Εάν διαιρέσετε τον αριθμό των tweet των 34.000 με τους 66 μήνες από τον Ιούνιο του 2015, θα διαπιστώσετε ότι έκανε κατά μέσο όρο 515 tweets το μήνα ή περίπου 17 tweets κάθε μέρα.

Είχε πολλά να πει και σύμφωνα με το Twitter, δεν ήταν όλα καλά.

Όπως αναφέραμε, το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του Πρόεδρου την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία ανέφερε ορισμένους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην αναστολή του λογαριασμού, και τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας για την απαγόρευση. Επικαλούμενη παραβιάσεις της ρητορικής βίας του Προέδρου, η εταιρεία τράβηξε το βύσμα όπως κάνει με όλους όσους δεν πειθαρχούν στους κανονισμούς της.

Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο πλήγμα στην ικανότητα του Trump να επικοινωνεί απευθείας με τη βάση του. Είχε περίπου 88 εκατομμύρια followers στο Twitter. Σκεφτείτε το λίγο. Ποιος άλλος ηγέτης στην ανθρώπινη ιστορία μπόρεσε να λέει μια γνώμη ή ένα σχόλιο και να φτάνει άμεσα σε 88 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς κόστος και χωρίς λογοκρισία;

Το Twitter δεν ήταν μόνο του στην προσπάθειά του να σταματήσει την ρητορική του Προέδρου. Το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το Twitch μπλόκαραν επίσης τους λογαριασμούς του προέδρου Trump. Φυσικά χωρίς αμφιβολία, το Twitter ήταν που παρείχε την στενή επαφή του προέδρου με το κοινό.

Η σημασία των προεδρικών αρχείων

Ως πολίτης παρακολουθώ όλα τα γεγονότα με ένα μείγμα τρόμου και γοητείας. Έτσι είχα και μια βαθύτερη ανησυχία: τι θα συμβεί στα tweets του προέδρου εάν ο λογαριασμός του συνεχίσει να είναι απενεργοποιημένος;

Έχω κάνει πολλά να σκεφτώ και να γράψω για προεδρικά αρχεία εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που έγραψα το βιβλίο Where Have All The Gone; το σκάνδαλο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυβέρνησης Τζορτζ Μπους.

Είναι σημαντικό να δούμε την αξία των tweets σαν ιστορία και όχι σαν πολιτική παρακαταθήκη. Τώρα που υπάρχουν ψηφιακά αρχεία θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Η σωστή διατήρηση και η επιμέλεια των προεδρικών αρχείων είναι κρίσιμης σημασίας για τους ιστορικούς και εκείνους που θέλουν να ξανακοιτάξουν το δεύτερο μισό της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Τα tweets περιέχουν πολύτιμες για τις πεποιθήσεις, τις ανησυχίες, τις προκαταλήψεις, τη μεθοδολογία λήψης αποφάσεων και τις προσωπικότητες των ηγετών.

Τα tweets του Προέδρου Trump μπορεί να προσφέρουν στους ιστορικούς μια ακόμη βαθύτερη εικόνα. Είναι οι στιγμιαίες αναπαραστάσεις των εσωτερικών σκέψεων του 45ου προέδρου. Με την πάροδο του χρόνου, ο φανατισμός της στιγμής θα εξαφανιστεί, αλλά οι ιστορικοί θα συνεχίσουν να θέλουν να κατανοήσουν τα κίνητρα και τον χαρακτήρα. Αυτά τα tweets, εν μέρει, παρέχουν αυτές τις πληροφορίες.

Ευτυχώς, όπως φαίνεται ότι αυτά τα tweets θα διατηρηθούν. Η Εθνική Διοίκηση Αρχείων και Αρχείων από το National Archives and Records Administration, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, αποκάλυψε (μέσω ενός tweet, φυσικά) ότι θα αρχειοθετήσουν το περιεχόμενο των social media του Προέδρου Trump.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).