Ubiquiti μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε server της εταιρείας

Η Ubiquiti, μια εταιρεία που παρέχει δικτύωσης σε όσους θέλουν το Wi-Fi τους να είναι εντελώς υπό τον έλεγχό τους, δήλωσε στους πελάτες της ότι βασικά του λογαριασμού τους ίσως έχουν διαρρεύσει.

Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού υ που απέστειλε στους των συσκευών της σήμερα, ένας “τρίτος πάροχος cloud” έδωσε πρόσβαση σε έναν μη εξουσιοδοτημένο χρήστη και ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει ορισμένα από τα δεδομένα των πελατών.

Η εταιρεία αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν έχει βρει αποδεικτικά στοιχεία για το ότι έχουν διαρρεύσει δεδομένα των χρηστών της, σύμφωνα μετο : “δεν είναι βέβαιο ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν έχουν εκτεθεί”.

Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να αλλάξετε άμεσα τον πρόσβασής σας.

Δεν ακούγεται τόσο άσχημο σαν παραβίαση προς το παρόν, αλλά είναι ενοχλητικό να ακούτε από μια εταιρεία που υπερηφανεύεται ότι προσέχει τους χρήστες της.

Το πλήρες κείμενο του email, το οποίο έχει δημοσιευτεί και στο forum της Ubiquiti, αναφέρει:

Πρόσφατα συνειδητοποιήσαμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένα από τα IT συστήματα που φιλοξενούνται από έναν τρίτο πάροχο cloud. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό χρήστη.

Δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος στοιχεία που δείχνουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που φιλοξενούν δεδομένα χρηστών, και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα των χρήστών έχουν εκτεθεί. Αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να περιλαμβάνουν το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον μονόδρομο κρυπτογραφημένο κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό σας (σε τεχνικούς όρους, οι κωδικοί πρόσβασης είναι hashed και salted). Τα δεδομένα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας, εάν το έχετε δώσει.

Προληπτικά, σας συνιστούμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Σας συνιστούμε να αλλάξετε επίσης τον κωδικό πρόσβασής σας σε οποιονδήποτε ιστότοπο που χρησιμοποιείτε το ίδιο αναγνωριστικό χρήστη ή κωδικό πρόσβασης. Τέλος, σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας παραγόντων στους λογαριασμούς σας στο Ubiquiti εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Ζητούμε συγγνώμη και λυπούμαστε βαθιά για την τυχόν αναστάτωση που μπορεί να σας προκαλέσαμε. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των πληροφοριών σας και εκτιμούμε τη συνεχή εμπιστοσύνη σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).