Αφαίρεση 164 εφαρμογών Android από το Google Play Store

Η Google αφαίρεσε 164 εφαρμογές Android από το επίσημο Play Store, αφού ερευνητές ασφαλείας έπιασαν εφαρμογές να βομβαρδίζουν τους χρήστες με διαφημίσεις.

Διαφημίσεις περιβάλλοντος ή διαφημίσεις εκτός εφαρμογής (Out-of-context ads, ή out-of-app ads), είναι ένας σχετικά νέος τεχνικός όρος που αναφέρεται σε διαφημίσεις για που εμφανίζονται σε ένα αναδυόμενο παράθυρο ή σε ολόκληρη την , ξεχωριστά από την αρχική εφαρμογή.

Αυτοί οι τύποι διαφημίσεων απαγορεύτηκαν στο Play Store από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η Google έκρινε ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις καθιστούν αδύνατο στους χρήστες να προσδιορίσουν την εφαρμογή από την οποία προήλθαν, ανοίγοντας ένα παράθυρο στις συσκευές Android για σιωπηλό spam.

Ωστόσο, ενώ η αρχική απαγόρευση των Out-of-context ads διαφημίσεων που αφαίρεσε 600 εφαρμογές Android, δεν σήμαινε ότι οι προγραμματιστές σταμάτησαν να κάνουν κατάχρηση αυτού του μηχανισμού.

Τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2020, η Google αναγκάστηκε να επέμβει ξανά και να απαγορεύσει ένα κύμα 38 και 240 εφαρμογών, αντίστοιχα, που συνέχισαν να κάνουν κατάχρηση αυτού του μηχανισμού.

Οι εφαρμογές ανακαλύφθηκαν από τους White Ops. μια εταιρεία ασφαλείας που ειδικεύεται στην ανίχνευση απάτης και διαφημίσεων.

Αλλά αυτή την εβδ, η White Ops ανακάλυψε άλλο ένα σύγμα εφαρμογών που χρησιμοποιούσε Out-of-context ads, και κατάφεραν να παραμείνουν online περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι περισσότερες από αυτές τις 164 εφαρμογές προσποιούνταν ότι ήταν άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, αντιγράφοντας τόσο τη λειτουργικότητα όσο και τα ονόματα από πιο καθιερωμένες εφαρμογές, για να συγκεντρώσουν γρήγορες λήψεις.

Συνολικά, οι White Ops ανέφεραν ότι οι εφαρμογές πέτυχαν τον στόχο τους αφού καέβηκαν περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές πριν ανακαλυφθούν.

Μπορείτε να δείτε την λίστα με τις εφαρμογές στην αναφορά της White Ops.

Σύμφωνα με την Google, οι εφαρμογές αφαιρέθηκαν από το Google Play Store, αλλά εσείς θα πρέπει να τις αφαιρέσετε με μη αυτόματο τρόπο από τα τηλέφωνά σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).