DuckDuckGo Γιατί τώρα 100 εκατ. ερωτήματα αναζήτησης;

Η DuckDuckGo έφτασε σε ένα ιστορικό ορόσημο σε μια εβδομάδα, όταν τόσο η Signal όσο και η Telegram είδαν μια τεράστια εισροή νέων χρηστών.

Η DuckDuckGo μια μηχανή αναζήτησης με επίκεντρο το απόρρητο, έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο στην 12χρονη ιστορία της αυτήν την εβδομάδα, όταν την Δευτέρα κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερα από 100 εκατομμύρια ερωτήματα αναζήτησης.

Το επίτευγμα έρχεται μετά από μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης τα τελευταία δύο χρόνια, και ειδικά από τον Αύγουστο του 2020, που η μηχανή αναζήτησης άρχισε να λαμβάνει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ερωτήματα αναζήτησης το μήνα σε τακτική βάση.

Η δημοτικότητα της DuckDuckGo έρχεται μετά την επέκταση της μηχανής αναζήτησης πέρα ​​από τον ιστότοπό της αφού τώρα προσφέρει εφαρμογές για κινητά (Android και iOS), αλλά και μια αποκλειστική επέκταση του Chrome.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια εγκατέστησαν αυτές τις εφαρμογές και επεκτάσεις, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ένα tweet τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ωστόσο, η αυξανόμενη δημοτικότητα της μηχανής αναζήτησης οφείλεται επίσης και στον στόχο της να μην συλλέγει δεδομένα χρηστών και να παρέχει τα ίδια σε όλους τους χρήστες.

Όπως ανέφερε η εταιρεία πέρυσι, αυτή η μη συλλογή δεδομένων μερικές φορές καθιστά δύσκολη την εκτίμηση του μεγέθους των χρηστών που την χρησιμοποιούν.

Το ιστορικό ορόσημο της DuckDuckGo έρχεται σε μια εβδομάδα που τόσο η Signal όσο και η Telegram, δύο άλλες εφαρμογές που προστατεύουν το απόρρητο, ανακοίνωσαν επίσης σημαντικές περιόδους ανάπτυξης.

Η Telegram ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έφτασε τα 500 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ οι διακομιστές της Signal υπέκυψαν την Παρασκευή όταν άρχισαν να εισέρχονται “εκατομμύρια νέοι χρήστες”, Η εταιρεία ανέφερε ότι ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες της.

Αυτή η φυσικά δεν είναι τυχαία. Οι νέοι χρήστες στην Signal και την Telegram είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας ανακοίνωσης του Facebook, που την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι θα αποκλείει την πρόσβαση σε λογαριασμούς WhatsApp, εκτός κι εάν οι χρήστες συμφωνήσουν σε μια νέα που δίνει στο Facebook πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα των χρηστών της WhatsApp.

Την Παρασκευή, το Facebook ανέβαλε τη νέα πολιτική απορρήτου για τρεις μήνες, αλλά η ζημιά είχε γίνει, και εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες που θυμήθηκαν το δικαίωμά τους στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, εισήλθαν μαζικά στην Signal και την Telegram.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).