Το WhatsApp αναβάλει κατά 3 μήνες την αποστολή των δεδομένων σας στο Facebook

Το αναβάλει την επιβολή των όρων απορρήτου κατά 3 μήνες, μετά την αντίδραση από τους χρήστες του.

Το WhatsApp δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα επιβάλει την προγραμματισμένη αλλαγή στην πολιτική, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου.  Η πλατφόρμα είχε ανακοινώσει ότι στις 8 Φεβρουαρίου θα άλλαζε τους όρους της και θα μοίραζε τα δεδομένα του στο Facebook. Οι χρήστες είτε το αποδεχόντουσαν είτε απλά θα διαγραφόταν ο λογαριασμός τους.

Βλέποντας όμως τις μετά την ανακοίνωση, την τάση των χρηστών να εξερευνήσουν εναλλακτικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, και θέλοντας να αποφύγει μία πιθανή αγωγή κατά του Facebook, ανέβαλε την ημερομηνία ς των νέων μέτρων.

Θεωρώντας ότι δημιούργησε σύγχυση μεταξύ των χρηστών του, έβγαλε την εξής ανακοίνωση:
“Μεταφέρουμε την ημερομηνία κατά την οποία θα ζητηθεί από τους χρήστες να ελέγξουν και να αποδεχτούν τους όρους. Κανείς δεν θα αναστείλει ή θα διαγράψει τον λογαριασμό σας στις 8 Φεβρουαρίου. Θα κάνουμε επίσης πολλά περισσότερα για να ξεκαθαρίσουμε την παραπληροφόρηση σχετικά με το πώς λειτουργεί το απόρρητο και η ασφάλεια στο WhatsApp. Στη συνέχεια, θα απευθυνθούμε στους χρήστες μας σταδιακά, για να αναθεωρήσουμε την πολιτική με τον δικό τους ρυθμό, προτού ισχύσουν οι νέες επιχειρηματικές επιλογές, στις 15 Μαΐου”.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, δήλωσε ότι καθυστέρησε την εφαρμογή των νέων όρων, λόγω της σύγχυσης που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως. Σύμφωνα με την εταιρεία, η καθυστέρηση της προγραμματισμένης ενημέρωσης απορρήτου στοχεύει στο να παρέχει στους χρήστες περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσουν τους όρους.

Μέσω μιας ειδοποίησης εντός της εφαρμογής, το WhatsApp είχε ζητήσει στις αρχές Ιανουαρίου από τους χρήστες να συμφωνήσουν σε νέους όρους προϋποθέσεων, οι οποίοι παραχωρούσαν στην εφαρμογή τη συγκατάθεση τους για κοινή χρήση των προσωπικών τους δεδομένων με το Facebook. Οι χρήστες θα έπρεπε να συμφωνήσουν έως τις 8 Φεβρουαρίου με αυτούς τους όρους, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Το WhatsApp, το έχει αγοράσει το Facebook για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014 και από το 2016 μοιράζεται ορισμένες περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του, αν και για μια περίοδο επίτρεπε στους χρήστες να εξαιρεθούν από αυτό.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση, δεκάδες εκατομμύρια εξοργισμένων χρηστών συγκεντρώθηκαν στο Signal και το Telegram. Αυτήν την εβδ, το Signal ήταν η κορυφαία εφαρμογή στο σε 40 έθνη και σε άλλα 18 στο Google Play Store.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).