WhatsApp μαζική μετακόμιση στο Telegram, ακόμα και ο Erdogan

Η αμφιλεγόμενη ενημέρωση απορρήτου της WhatsApp έχει προκαλέσει μαζικές μετακινήσεις των χρηστών σε άλλες πλατφόρμες, όπως τις Telegram και Signal, καθώς φαίνεται να μην συμφωνούν με την απόφαση του Facebook που θέλει τα δεδομένα τους.

Η υπηρεσία Telegram ξεπέρασε τους 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες νωρίτερα φέτος, και τώρα ο της εταιρείας Pavel Durov αναφέρει ότι ο αριθμός των λογαριασμών που ενεργοποιήθηκαν στην πλατφόρμα αυξήθηκε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες.

Η αύξηση έχει επιταχυνθεί τόσο πολύ που “μπορεί να είμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης ψηφιακής μετανάστευσης στην ανθρώπινη ιστορία”, εξηγεί ο Durov σε μια δημοσίευση στο blog αυτήν την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι ακόμη και πολιτικοί ηγέτες έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα.

Οι πρόεδροι της Βραζιλίας και της ς χρησιμοποιούν τις τελευταίες μέρες το Telegram, εκτός από τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ουκρανίας, του Ισραήλ, της και του Μεξικού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Durov τόνισε τη δέσμευση της Telegram για διαφάνεια στα κανάλια επικοινωνίας, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν ενεργοί αλγόριθμοι παρακολούθησης στην πλατφόρμα.

“Είμαστε περήφανοι που οι πολιτικοί ηγέτες, καθώς και πολλοί δημόσιοι οργανισμοί, βασίζονται στο Telegram για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και τη διάδοση της ευαισθητοποίησης για σημαντικά ζητήματα στις κοινωνίες τους. Σε αντίθεση με άλλα δίκτυα, το Telegram δεν χρησιμοποιεί μη διαφανείς αλγόριθμους για να αποφασίσει εάν ένας συνδρομητής θα βλέπει περιεχόμενο στο οποίο έχει εγγραφεί ή όχι. Σαν αποτέλεσμα, τα κανάλια του Telegram είναι ο μόνος άμεσος τρόπος για τους ηγέτες να συνδεθούν αξιόπιστα με το κοινό τους”.

Η WhatsApp έχει ήδη ανακοινώσει καθυστέρηση 3 μηνών για τη νέα πολιτική απορρήτου, εξηγώντας ότι θέλει να δώσει σε όλους περισσότερο χρόνο να κατανοήσουν τι αλλάζει.

Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι οι καταναλωτές δεν επηρεάζονται, καθώς τα δεδομένα τους δεν θα κοινοποιηθούν στο Facebook ή σε τρίτους, επειδή η νέα πολιτική απορρήτου αφορά μόνο τις επιχειρήσεις.

Η νέα προθεσμία για την επιβολή της νέας πολιτικής απορρήτου είναι η 15η Μαΐου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).