Alphabet τερματίζει το project Loon και κλείνει το τμήμα

Η κλείνει το τμήμα Loon που παρέχει internet από πλωτά μπαλόνια, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog του τμήματος X moonshot της Alphabet.

“Ο δρόμος προς την εμπορική βιωσιμότητα έχει αποδειχθεί πολύ μακρύτερος και πιο επικίνδυνος από ό, τι αναμενόταν”, αναφέρει στο blog ο Astro Teller, ο οποίος ηγείται του Χ. “Τους επόμενους μήνες, θα αρχίσουμε να τερματίζουμε τις λειτουργίες και δεν θα είναι πλέον στοίχημα για την Alphabet.”

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, ξεκίνησε το project Loon τον Ιούνιο του 2013 και έγινε μια ανεξάρτητη εταιρεία της Alphabet το 2018. Η Loon ξεκίνησε την πρώτη εμπορική διαδικτυακή της στην Κένυα τον Ιούλιο, αποτελούμενη από έναν στόλο περίπου 35 μπαλονιών που κάλυπταν έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η Loon παρείχε επίσης υπηρεσίες διαδικτύου σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, αναπτύσσοντας μπαλόνια στο Πουέρτο Ρίκο μετά τον τυφώνα Μαρία το 2017 και στο Περού μετά από τον σεισμό του 2019.

Ο Teller αναφέρει ότι η Loon εργάζεται για να τοποθετήσει υπαλλήλους σε άλλους ρόλους στην X, στην Google και την Alphabet.

“Μια μικρή ομάδα της ομάδας Loon θα παραμείνει για να διασφαλίσει ότι οι λειτουργίες της Loon θα ολοκληρωθούν ομαλά και με ασφάλεια – αυτό περιλαμβάνει τον τερματισμό της πιλοτικής υπηρεσίας της Loon στην Κένυα”, σύμφωνα με τον Teller.

Η υπηρεσία της Loon στην Κένυα θα σταματήσει να λειτουργεί μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με εκ της X. Για να υποστηρίξει όσους ενδέχεται να επηρεαστούν στην Κένυα από το κλείσιμο της Loon, η εταιρεία θα διαθέσει 10 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Κένυα που είναι αφιερωμένες στην “συνδεσιμότητα, το Διαδίκτυο, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση”.

Η Loon δεν είναι το project που έκλεισε η Alphabet. Πέρυσι έκλεισε και το Makani project, το οποίο είχε ως στόχο να χρησιμοποιεί ανεμογεννήτριες που συνδέονται με χαρταετούς για να δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια. Το 2016 έκλεισε και το Project Foghorn, το οποίο ερευνούσε πώς να δημιουργεί καθαρό καύσιμο από θαλασσινό νερό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).