Τι είναι η DuckDuckGo; Γνωρίστε την εναλλακτική της Google για Privacy

Το DuckDuckGo είναι μια αναζήτησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και δεν σας παρακολουθεί όπως η Google. Αποτελεί μια εναλλακτική λύση σε σχέση με το Google, το Bing και το Yahoo και αναπτύσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Τι είναι το DuckDuckGo;

Το DuckDuckGo είναι μια που εστιάζει στο απόρρητο. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς κατευθυνθείτε στο duckduckgo.com αντί για το google.com ή το bing.com. Στη συνέχεια, κάνετε αναζήτηση όπως θα κάνατε κανονικά. Το DuckDuckGo υπόσχεται να προστατεύσει το απόρρητό σας και να μην σας παρακολουθεί.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το DuckDuckGo την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε προγράμματα περιήγησης όπως τα Chrome, Safari, και Edge. Κάθε φορά που πραγματοποιείτε αναζήτηση από τη αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης ή από τη σελίδα νέων καρτελών, θα μεταφερθείτε στο DuckDuckGo αντί για το Google. Το DuckDuckGo είναι ενσωματωμένο στα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού σαν μία από τις προεπιλεγμένες επιλογές και η εναλλαγή απαιτεί μόνο μερικά κλικ.

Το DuckDuckGo μοιάζει πολύ με το Google. Μπορεί να κάνει αναζήτηση σε ιστότοπους, εικόνες, βίντεο, άρθρα ειδήσεων και ιστοσελίδες αγορών. Διαθέτει ενσωματωμένους χάρτες με πλοήγηση που τροφοδοτούνται από τους Χάρτες της Apple.

Φυσικά, το DuckDuckGo δεν προσφέρει τα ίδια ακριβώς που δίνει η Google. Τα αποτελέσματα του DuckDuckGo θα είναι διαφορετικά.

 

Πώς προστατεύει το DuckDuckGo το απόρρητό σας;

Η Google διαθέτει σύστημα λογαριασμών και ένα των αναζητήσεών σας που αποθηκεύεται από τη Δραστηριότητα Google από προεπιλογή. Η Google χρησιμοποιεί επίσης τη δραστηριότητά σας για να προσαρμόσει τα αποτελέσματα αναζήτησης, προσπαθώντας να εμφανίσει πιο εξατομικευμένα και σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ακόμα κι αν δεν είστε συνδεδεμένοι, η Google θυμάται το ιστορικό αναζήτησής σας και το συνδέει με ένα cookie του προγράμματος περιήγησης.

Φυσικά, η Google σάς παρακολουθεί επίσης και σε άλλους ιστότοπους μέσω του Google Analytics, παρακολουθεί τα βίντεο YouTube που παρακολουθείτε, γνωρίζει τις κινήσεις σας μέσω των Χαρτών της Google και ούτω καθεξής. Η Google παρακολουθεί πολλά δεδομένα για να προσαρμόσει την εμπειρία σας και να σας δείξει εξατομικευμένες διαφημίσεις. Πολλά από αυτά τα δεδομένα τροφοδοτούν το Google AdSense, το οποίο σας δείχνει εξατομικευμένες διαφημίσεις σε πολλούς ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Η DuckDuckGo δεν καταγράφει το ιστορικό αναζήτησής σας. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν καταγράφει καν τη διεύθυνση IP που σχετίζεται με μια αναζήτηση στα αρχεία καταγραφής του διακομιστή της. Δεν υπάρχει κάποιος DuckDuckGo και έτσι δεν συνδέεται το ιστορικό αναζήτησης με ένα εξατομικευμένο cookie.

Επειδή δεν παρακολουθεί σχετικά με εσάς, η DuckDuckGo επίσης δεν σας παρέχει προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση την περιήγησή σας.

Πώς λειτουργεί η DuckDuckGo;

Σύμφωνα με τις σελίδες βοήθειας του DuckDuckGo , η εταιρεία λαμβάνει τα αποτελέσματά της από περισσότερες από 400 πηγές. Για παράδειγμα, ορισμένα αποτελέσματα, προέρχονται από την Wikipedia.

Όπως το θέτει η τεκμηρίωση του DuckDuckGo:

“Φυσικά έχουμε επίσης πιο παραδοσιακούς συνδέσμους στα αποτελέσματα αναζήτησης, τους οποίους προμηθεύουμε επίσης από πολλούς συνεργάτες, συνήθως από το Bing (και κανένας από την Google).”

Πώς κερδίζει χρήματα η DuckDuckGo;

Η DuckDuckGo είναι δωρεάν. Πώς κερδίζει λοιπόν χρήματα; Απλό, μέσω διαφήμισης.

Αυτές οι διαφημίσεις δεν είναι καθόλου εξατομικευμένες. Απλώς συνδέονται με μεμονωμένες αναζητήσεις. Έτσι, όταν κάνετε αναζήτηση για αγορά PS5, θα δείτε διαφημίσεις καθαρά για PS5 στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στη συνέχεια, όταν κάνετε αναζήτηση για κάποιο πλυντήριο πιάτων, θα δείτε διαφημίσεις για πλυντήρια πιάτων.

Δεν θα συνεχίσετε να βλέπετε διαφημίσεις για PS5. Δεν θα ξυπνήσετε την επόμενη μέρα και θα δείτε διαφημίσεις PS5 και πλυντήρια πιάτων. Η DuckDuckGo δεν θα θυμάται καν τι ακριβώς αναζητήσατε.

Και για πολλά αποτελέσματα, η DuckDuckGo έχει ακόμη λιγότερες διαφημίσεις από την ίδια την Google.

Ποιος έχει την DuckDuckGo και είναι ασφαλές;

Η DuckDuckGo ανήκει σε μια εταιρεία που ονομάζεται Duck Duck Go, Inc. Η εταιρεία εδρεύει στο Paoli της Πενσυλβανίας και απασχολεί 124 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο του 2021.

Η μηχανή αναζήτησης κυκλοφόρησε το 2008. Από τότε, η κυκλοφορία του DuckDuckGo συνεχίζει να ανεβαίνει με ραγδαίο ρυθμό . Από τις 19 Ιανουαρίου 2021, περισσότερες από 102 εκατομμύρια αναζητήσεις πραγματοποιούνται στο DuckDuckGo κάθε μέρα.

Είναι η DuckDuckGo καλή σε σύγκριση με το Google;

Η DuckDuckGo δεν είναι πανομοιότυπη με το Google, όπως επισημαίνει η περιγραφή του και πολλά από τα αποτελέσματά του προέρχονται από το Bing.

Το αν το DuckDuckGo είναι μια καλή εναλλακτική της Google εξαρτάται από το τι ψάχνετε και από το πού ζείτε. Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε αλλάξετε, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθετε: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την DuckDuckGo και δείτε πώς πηγαίνει. Αλλάξτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε DuckDuckGo και δείτε αν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι εξατομικευμένα βάσει του ιστορικού σας. Η Google προσφέρει εξατομίκευση βάσει της προηγούμενης δραστηριότητάς σας και ίσως χρειαστεί να είστε λίγο πιο συγκεκριμένοι στις αναζητήσεις σας στην DuckDuckGo για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Όμως, από τις αρχές του 2021, τα αποτελέσματα του DuckDuckGo είναι καλύτερα από ποτέ. Αν θέλετε να διατηρήσετε τις αναζητήσεις σας ιδιωτικές, να απομακρυνθείτε από υπηρεσίες που ανήκουν σε τεράστιες εταιρείες και να αποφύγετε υπερ-εξατομικευμένες διαφημίσεις, η DuckDuckGo είναι η μηχανή αναζήτησης που πρέπει να δοκιμάσετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).