Η Google κλείνει τα στούντιο παιχνιδιών Stadia

Η Google απομακρύνεται από τα σχέδια της να κατασκευάζει δικά της α για το Stadia, σταματάει την ανάπτυξη του project και κλείνει τα στούντιο της στο Μόντρεαλ και το Λος Άντζελες.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, μετά την έναρξη της πλατφόρμας Stadia, η Google αρχίζει να περιορίζει τις δραστηριότητές της στα παιχνίδια. Η εταιρεία κλείνει τα στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών και ακυρώνει το έργο της.

Το Stadia είναι μια πλατφόρμα ροής που βασίζεται στο cloud και ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου 2019. Η Google ξεκίνησε το τμήμα Stadia Games and Entertainment τον Μάρτιο του ίδιου έτους, αναθέτοντας την διεύθυνσή του στον πρώην παραγωγό του παιχνιδιού Assassin's Creed, Τζέιντ Ρέιμοντ.

Ο Ρέιμοντ αποχωρεί πλέον από το Google. Ταυτόχρονα το κλείσιμο των στούντιο του Μόντρεαλ και του Λος Άντζελες θα επηρεάσει 150 προγραμματιστές. Η Google είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει νέους ρόλους για τους υπαλλήλους αυτούς.

Η Google θα συνεχίσει να λειτουργεί το Stadia ως υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού, για το Stadia Pro, με τιμή 10 $ το μήνα

Μεγάλες εταιρείες ς, όπως η Google και η Amazon, έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια αρκετά φιλόδοξες προσπάθειες για να μπουν στην ανάπτυξη παιχνιδιών, αλλά με ελάχιστο ή μηδενικό αποτέλεσμα. Τίποτα τουλάχιστον που να άξιζε την προσπάθεια και την επένδυση. Η Amazon κυκλοφόρησε το online shooter Crucible τον Μάιο. Σταμάτησε την ανάπτυξή του τον Οκτώβριο. Το MMO New World του Amazon θα κυκλοφορήσει φέτος.

Το Stadia είναι μάλλον θύμα κακού χρονισμού και κακού προγραμματισμού. Η κυκλοφορία του Stadia το 2019 έγινε μια δύσκολη στιγμή, καθώς εκείνη την χρονιά το Switch μπήκε δυνατά στην αγορά. Επίσης αρκετοί παίκτες περίμεναν υπομονετικά για τις κυκλοφορίες των PlayStation 5 και Xbox Series X / S. Και, επιπλέον, υπάρχει ανταγωνισμός εντός του ίδιου του χώρου cloud-streaming, ο οποίος αναθερμάνθηκε όταν η Microsoft έκανε την υπηρεσία xCloud, μέρος του υ Game Pass Ultimate.

Η Google έχει φυσικά τα να αναλάβει κινδύνους με όπως το , αλλά επειδή γνωρίζει ότι δεν εξαρτάται από την επιτυχία του Stadia για να παραμείνει κερδοφόρα, η εταιρεία είναι σε θέση να εγκαταλείψει πολύ γρήγορα και εύκολα (ή να μειώσει) το εγχείρημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).