AlmaLinux κλώνος του RHEL από την CloudLinux

Όταν η Red Hat, η μητρική εταιρεία της διανομής , ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορεί μόνο το CentΟS Stream, πολλοί του CentOS ενοχλήθηκαν.

Η CloudLinux, μια εταιρεία που εδώ και πολύ καιρό έχει δημιουργήσει ένα κλώνο RHEL για εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων και διακομιστών, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει και ένα νέο κλώνο της διανομής CentOS, τον . Η νέα διανομή είναι πλέον διαθέσιμη σαν beta.

Ενώ η Red Hat έχει προσπαθήσει να ευχαριστήσει τους απογοητευμένους χρήστες του CentOS με νέες δωρεάν εκδόσεις της RHEL για προγραμματιστές και μικρές ομάδες, πολλοί άλλοι χρήστες εξακολουθούν να αναζητούν εναλλακτικές . Εδ'ω έρχεται η διανομή AlmaLinux.

Το λειτουργικό AlmaLinux είναι ένα κοινοτικό RHEL, Linux fork. Η διανομή CloudLinux υποστηρίζει το AlmaLinux με ετήσια χορηγία 1 εκατομμυρίου δολαρίων και υπόσχεται ότι αυτή η πρώτη κυκλοφορία που θα βασίζεται στο RHEL 8.x θα υποστηρίζεται τουλάχιστον έως το 2029. Η νέα διανομή βασίζεται στην κοινότητα για να καλύψει το κενό που άφησε η απόσυρση της σταθερής έκδοσης του CentOS.

“Όπως υποσχεθήκαμε, η κύρια ανάπτυξη και συντήρηση έγινε από την ομάδα του CloudLinux. Τώρα απευθύνουμε έκκληση στην κοινότητα για τις συνεισφορές της”, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CloudLinux, Igor Seletskiy.

“Στο πνεύμα της κοινοτικής πρωτοβουλίας, χρειαζόμαστε βοήθεια με δοκιμές, τεκμηρίωση, υποστήριξη και σχεδιασμό του μελλοντικού χάρτη πορείας.”

Η διανομή AlmaLinux αναπτύσσεται με τη της κοινότητας μέσω της σελίδας του στο GitHub. Ο οριστικοποιημένος πηγαίος κώδικας θα είναι διαθέσιμος μόλις κυκλοφορήσει η σταθερή έκδοση.

Το AlmaLinux beta έρχεται με ένα δικό του πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων. Οι προγραμματιστές του CloudLinux θα συνεργαστούν στενά με tickets σφαλμάτων για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να προσφέρουν μια εξαιρετικά σταθερή διανομή. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να υποβάλλουν αναφορές σφαλμάτων που θα ελεγχθούν και θα δοθούν προτεραιότητες από την ομάδα τεχνικών.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).