Google χρηματοδοτεί project για την ασφάλεια του Apache

Η Google χρηματοδοτεί ένα στο Internet Security Group για τη ενός κρίσιμου στοιχείου του Apache από τη γλώσσα προγραμματισμού C που είναι επιρρεπής σε σφάλματα σε μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση που ονομάζεται Rust.

Το κρίσιμο στοιχείο ονομάζεται mod_ssl και είναι υπεύθυνο για την υποστήριξη των κρυπτογραφικών λειτουργιών που απαιτούνται για τη δημιουργία συνδέσεων HTTPS σε ένα Apache web server.

Το ISRG αναφέρει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο στοιχείο που ονομάζεται mod_tls που θα κάνει το ίδιο πράγμα αλλά θα χρησιμοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού Rust αντί για την C.

Η ISRG ελπίζει ότι μόλις ολοκληρωθεί το project, η ομάδα ανάπτυξης του Apache web server θα υιοθετήσει το mod_tls σαν προεπιλογή και θα αντικαταστήσει το παλαιό και ανασφαλές mod_ssl.

Σύμφωνα με το W3Techs, ο Apache web server είναι η κορυφαία web , που χρησιμοποιείται σήμερα από το 34,9% όλων των ιστότοπων.

“O Apache httpd εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά σημαντική υποδομή, 26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του”, δήλωσε ο Brian Behlendorf, ένας από τους δημιουργούς του Apache web server.

Τα τελευταία χρόνια, η Rust έχει γίνει μια από τις πιο αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού.

Αναπτύχθηκε από μια χορηγία της Mozilla, και δημιουργήθηκε για να υπάρχει μια ασφαλέστερη γλώσσα προγραμματισμού, εναλλακτική για τις C και C++.

Σε αντίθεση με τις C και C++, η Rust σχεδιάστηκε σαν μια γλώσσα προγραμματισμού ασφαλούς μνήμης και προστατεύει από ζητήματα διαχείρισης μνήμης που συχνά οδηγούν σε επικίνδυνα κενά ασφαλείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).