Πώς να αφαιρέσετε το προφίλ σας στο Facebook από τις άλλες μηχανές αναζήτησης

Φανταστείτε μια κατάσταση όπου κάποιος αναζητά το όνομά σας μέσω της Αναζήτησης του Google και στα αποτελέσματα φιγουράρει το προφίλ σας στο Facebook.

Facebook

Αυτό μπορεί να μην είναι επιθυμητό σε ορισμένους χρήστες κοινωνικών δικτύων. Αν ψάχνετε τρόπο να σταματήσετε την ευρετηρίαση του προφίλ σας από τις μηχανές αναζήτησης, τύπου Google, Bing κλπ, διαβάστε το σημερινό μας άρθρο.

Πώς να αφαιρέσετε το προφίλ σας στο Facebook από το Google, το Bing κ.λπ.
Λάβετε υπόψη ότι θα το κάνουμε από τη νέα σχεδίαση του Facebook. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε την παλιά , ίσως θελήσετε να την απενεργοποιήσετε για να κάνετε ευκολότερα τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Επισκεφτείτε το Facebook
Το πρώτο βήμα για τη του προφίλ σας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να ανοίξετε το ιστού και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα facebook.com.

Μόλις επισκεφθείτε τον ιστότοπο, προχωρήστε και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας

Βήμα 2: Ρυθμίσεις και απόρρητο
Κοιτάξτε επάνω δεξιά στο Facebook και θα δείτε ένα βελάκι που δείχνει προς τα κάτω. Κάντε κλικ επάνω του. Από το μενού που θα αναπτυχθεί επιλέξτε το Ρυθμίσεις και Απόρρητο.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις
Το αναπτυσσόμενο μενού θα εμφανίσει μια νέα ενότητα με πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Επιλέξτε το Ρυθμίσεις. Όταν το κάνετε αυτό, μια νέα σελίδα θα φορτωθεί στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας.

Βήμα 4: Αναζητήστε το κουμπί Απόρρητο
Τώρα, από τη σελίδα που φορτώθηκε πρόσφατα, κοιτάξτε στο αριστερό παράθυρο. Από εκεί, κάντε κλικ στο κουμπί που γράφει, Απόρρητο .

Βήμα 6: Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο σας βρίσκουν οι άλλοι
Κάντε προς τα κάτω έως ότου στο δεξί μέρος της σελίδας συναντήσετε μια ενότητα που ονομάζεται: “Πώς μπορούν να βρουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας οι άλλοι”. Από εδώ, θα δείτε την επιλογή: “Θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook να οδηγούν στο προφίλ σας;” Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία που βρίσκεται δίπλα του.

Βήμα 6: Απενεργοποίηση ευρετηρίου μηχανών αναζήτησης

Το τελευταίο βήμα εδώ είναι να κατσετε την επιλογή του πλαισίου: Να επιτρέπεται στις μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook να οδηγούν στο προφίλ σας. Θα εμφανιστεί ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο, οπότε απλώς κάντε κλικ στο μπλε κουμπί με την ένδειξη, Απενεργοποίηση. Αποθηκεύστε τις προτιμήσεις σας πατώντας το κουμπί Κλείσιμο …. και αυτό είναι.

Βήμα 7: Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τεθεί σε ισχύ
Οι αλλαγές που κάνατε θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να τεθούν σε ισχύ. Το Facebook πρέπει πρώτα να επεξεργαστεί το αίτημα. τότε μετά από αυτό, οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης πρέπει επίσης να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, εάν το όνομά σας αναφέρεται σε δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook, τότε κάποιος που ξέρει πως δουλεύει η αναζήτηση μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει τις μηχανές αναζήτησης για να σας βρει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).