Tο iPhone 12 μπορεί να απενεργοποιήσει τους βηματοδότες

Οι καρδιολόγοι επιβεβαιώνουν ότι το MagSafe του iPhone 12 μπορεί να απενεργοποιήσει τους εμφυτευμένους βηματοδότες.

Όταν η Apple εμφάνισε το iPhone 12, προειδοποίησε ότι η συσκευή ενδέχεται να παρεμβαίνει σε ιατρικές , όπως εμφυτευμένοι βηματοδότες και απινιδωτές.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Apple ήταν η εξής:

Το iPhone περιέχει μαγνήτες, καθώς και εξαρτήματα που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Όλα τα αξεσουάρ MagSafe (το καθένα πωλείται ξεχωριστά) περιέχουν επίσης μαγνήτες – και το MagSafe Charger και το MagSafe Duo Charger περιέχουν ηλεκτρομαγνήτες. Αυτοί οι μαγνήτες και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ενδέχεται να επηρεάσουν τις ιατρικές συσκευές.

Αν και όλα τα iPhone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, δεν αναμένεται να ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μαγνητικών παρεμβολών σε ιατρικές συσκευές από τα προηγούμενα iPhone μοντέλα.

Ο καρδιολόγος Gurjit Singh από το Henry Ford Heart and Vascular , δοκίμασε την πραγματική επίδραση του MagSafe iPhone 12 σε εμφυτευμένους βηματοδότες και ανακάλυψε ότι το iPhone 12 μπορεί να σταματήσει αξιόπιστα ένα βηματοδότη από ένα ασθενή.

“Όταν φέραμε το iPhone 12 κοντά στο στήθος του ασθενούς, ο βηματοδότης απενεργοποιήθηκε», δήλωσε ο Δρ Singh. «Είδαμε στον εξωτερικό προγραμματιστή του βηματοδότη ότι οι της συσκευής τέθηκαν σε και παρέμειναν σε αναστολή. Όταν αφαιρέσαμε το τηλέφωνο από το στήθος του ασθενούς, ο βηματοδότης επέστρεψε αμέσως στην κανονική του ”.

«Ήμασταν όλοι έκπληκτοι», είπε. «Είχαμε υποθέσει ότι ο μαγνήτης σε ένα τηλέφωνο θα ήταν πολύ αδύναμος για να ενεργοποιήσει τον διακόπτη του βηματοδότη».

Χρειάζεται προσοχή σε όσους έχουν τοποθετήσει βηματοδότη. Εννοείται ότι για να προκαλέσει πρόβλημα, ο βηματοδότης θα πρέπει να απενεργοποιηθεί τη στιγμή που το χρειάζεστε, αλλά αυτό θα μπορούσε εύκολα να συμβεί εάν μεταφέρετε συνήθως το iPhone 12 σε μία τσέπη στο στήθος σας.

“Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν επιπτώσεις σε άτομα που ζουν καθημερινά με αυτές τις συσκευές, τα οποία χωρίς σκέψη, θα τοποθετήσουν το τηλέφωνό τους στην τσέπη του πουκάμισου ή στην άνω τσέπη του παλτού τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει τον βηματοδότη να λειτουργεί με τρόπο που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι θανατηφόρος”.

Η Apple προειδοποιεί με σαφήνεια:

Ιατρικές συσκευές όπως εμφυτευμένοι βηματοδότες ενδέχεται να περιέχουν αισθητήρες που ανταποκρίνονται σε μαγνήτες και ραδιοφωνικά σήματα όταν βρίσκονται σε στενή επαφή. Για να αποφύγετε πιθανές αλληλεπιδράσεις με αυτές τις συσκευές, κρατήστε τα αξεσουάρ iPhone και MagSafe σε απόσταση ασφαλείας από τη συσκευή σας (σε απόσταση μεγαλύτερη από 15 εκατοστά. Ή σε απόσταση μεγαλύτερη από 30 εκατοστά, εάν φορτίζεται ασύρματα). Αλλά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή της συσκευής σας για συγκεκριμένες οδηγίες.

Αν είστε ένα από τα εκατομμύρια ανθρώπων με εμφυτεύσιμο υλικό, καλύτερα να λάβετε σοβαρά υπόψη την προειδοποίηση.

Δείτε τον Δρ Singh να μιλά για τη παρακάτω:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).