xda-developers

Android 12 μόλις κυκλοφόρησε το developer preview

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε το Android 12, την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για κινητά που πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Ως συνήθως, είναι μια σημαντική και η πρώτη προεπισκόπηση για προγραμματιστές είναι ήδη διαθέσιμη για δοκιμές.

Υπάρχουν πολλές αλλαγές στο UX σε γενικές γραμμές. Όπως είχε διαρρεύσει, οι ειδοποιήσεις επανασχεδιάζονται και θα είναι γρηγορότερες, ευκολότερες στη χρήση, πιο λειτουργικές και πιο μοντέρνες.

xda-developers

Η πλοήγηση αλλάζει λίγο, ή τουλάχιστον σε συναρπαστικές λειτουργίες. Όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο ή κάνετε κάτι άλλο που απαιτεί εμπειρία πλήρους , η Google αναφέρει ότι θα εξακολουθεί να σας προστατεύει από τυχαίες κινήσεις. Τώρα όμως δεν θα χρειάζεται να κάνετε σάρωση πολλές φορές για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, ή για κάθε πλοήγηση στη σας.

Υπάρχουν επίσης πολλές βελτιώσεις στα . H Google πρ;osuese υποστήριξη για την πλατφόρμα AV1 (AVIF), η οποία είναι υψηλότερης από το JPEG, χωρίς τα μεγέθη των αρχείων να είναι μεγαλύτερα.

Το Android 12 φέρνει επίσης βελτιώσεις ήχου πολλαπλών καναλιών, με υποστήριξη στο MPEG-H που διαθέτει μίξερ, αναδιαμορφωτές και που έχουν βελτιστοποιηθεί για έως και 24 κανάλια.

Υπάρχει ένα νέο API εισαγωγής εμπλουτισμένου περιεχομένου και έχει σαν σκοπό να διευκολύνει τη μετακίνηση εικόνων, βίντεο και παρόμοιων αρχείων. Είναι ένα ενοποιημένο API που επιτρέπει τις εφαρμογές όταν λαμβάνουν από το , στην αντιγραφή και επικόλληση.

Η Google ανέφερε ότι εργάζεται για την ενημέρωση περισσότερων δυνατοτήτων του Android μέσω του Play Store. Με το Android 12, το Android Runtime module θα μπορεί να ενημερωθεί μέσω του Play Store, κάτι που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την απόδοση χωρίς να απαιτείται ενημέρωση όλου του συστήματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).