Κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο του νέου rover της NASA

Φαίνεται ότι η NASA έβαλε ένα κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο που προσγείωσε το νέο της rover στον πλανήτη Άρη. Και μάλλον δεν είναι το μοναδικό.

Το αλεξίπτωτο που βοήθησε το rover Perseverance της NASA, να προσγειωθεί στον Άρη την περασμένη εβδ, δεν είχε ένα φαινομενικά τυχαίο μοτίβο χρωμάτων, όπως το είδαμε το βίντεο της προσεδάφισης. Υπήρχε κάτι περισσότερο σε αυτήν την ιστορία: Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA περιείχε ένα κρυφό μήνυμα γραμμένο σε δυαδικό κώδικα .

Στην αρχή, όταν ακούσαμε την ιστορία του κρυφού μηνύματος, χαμογελάσαμε σκεπτόμενοι ότι είναι μία ακόμα φαντασίωση των συνωμοσιολόγων. Και όμως, η ιστορία επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους της NASA στο Twitter. Και όχι μόνο αυτό. Οι διαδικτυακοί μόλις το έμαθαν κατάφεραν και έσπασαν το μήνυμα σε διάστημα εντός λίγων ωρών.

Το κόκκινο και το λευκό μοτίβο στο αλεξίπτωτο του Perseverance έγραφε το “Dare Mighty Things” σε ομόκεντρους δακτυλίους. Το ρητό είναι το σύνθημα της ομάδας του Perseverance και είναι επίσης τοποθετημένο στα τοιχώματα του Mission Control στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, στη νότια .

Ο εξωτερικός δακτύλιος του αλεξίπτωτου φαίνεται να έχει ένα ακόμα μήνυμα. Να γράφει τις συντεταγμένες για το JPL: 34° 11'58” N 118° 10'31” W.

Ο Άλλεν Τσεν, ο αρχηγός της ομάδας για την είσοδο, την κατάβαση και την προσγείωσης του Perseverance, επιβεβαίωσε το μήνυμα αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter.

Το μήνυμα “Dare Mighty Things” δεν ήταν το μοναδικό που έφερε στον Άρη το νέο rover. Μία μεγέθυνση σε μία από τις πολλές χιλιάδες εικόνες που κυκλοφόρησε η NASA από το rover, αυτήν την εβδομάδα, δείχνει ένα μικροσκοπικό οικογενειακό πορτρέτο των περασμένων rover που πήγαν στην Άρη, καθώς και το ελικόπτερο Ingenuity, το οποίο συνόδευσε τον Perseverance στον κόκκινο πλανήτη.

Η NASA έχει συμπεριλάβει κρυμμένα μηνύματα στο rover της και στο παρελθόν. Το Curiosity rover, το οποίο προσγειώθηκε στον Κόκκινο Πλανήτη το 2012, είχε μικρές τρύπες διάστικτες στους κοίλους τροχούς αλουμινίου. Αυτές οι τρύπες σχηζαν το “JPL” σε κώδικα Morse. Έτσι, όταν το Curiosity κύλισε τις ρόδες του στην επιφάνεια, το “JPL” αποτυπώθηκε με κώδικα Morse στο έδαφος του Άρη (αν και διαγράφηκε λίγο μετά από τον άνεμο).

Ο Τσεν είπε ότι οι μηχανικοί ενδέχεται να έχουν τοποθετήσει περισσότερα κρυφά μηνύματα στο rover, πέρα ​​από τον κώδικα “Dare Mighty Things” στο αλεξίπτωτο. “Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στο να κάνουν μια μικρή προσωπική πινελιά στη δουλειά τους”, είπε ο Τσεν. “Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν θα γίνει ποτέ γνωστή – ακόμη και από εμένα.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Αρχικά “συνωμοσιολογία”.
    Μετά την επιβεβαίωση όμως αναλύσεις επί αναλύσεων.

    Ξέρεις τι απολαμβάνω ; Την αναμονή μέχρι την στιγμή που ορισμένοι που εύκολα σπεύδουν να πουν τη λεξούλα “συνωμοσιολογία – συνωμοσιολόγοι”, θα αποδεχθούν πως τα “μένω σπίτι, μένω ασφαλής” και τα “εκατομμύρια τάφοι από τον covid1” δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα τεράστιο παραμύθι για … αρκούδες.

    Παραμύθι για να κρυφτούν όσα πραγματικά μεγάλα συμβαίνουν παγκοσμίως και βεβαίως και στην Ελλάδα μας.

    Μέχρι τότε, γεια και χαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).