Ubuntu 21.04 (Hirsute Hippo) Feature Freeze

Από σήμερα επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu 21.04 (Hirsute Hippo) περνάει στο στάδιο Feature Freeze, ένα σημαντικό ορόσημο στον εξάμηνο κύκλο ανάπτυξής του.

Το στάδιο Feature Freeze σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστούν άλλες σημαντικές νέες λειτουργίες στο Ubuntu 21.04 μέχρι την τελική έκδοση που αναμένεται στα τέλη Απριλίου του 2021.

Έτσι οι προγραμματιστές δεν θα επικεντρώνουν πλέον τις προσπάθειές τους στη διόρθωση νέων λειτουργιών για να μην καθυστερήσει η τελική κυκλοφορία. Με το “Hirsute Hippo”, το Ubuntu 21.04 βρίσκεται σε ανάπτυξη από τα τέλη Οκτωβρίου του 2020, λίγο μετά την κυκλοφορία του Ubuntu 20.10 (Groovy Gorilla).

Ως συνήθως, το στάδιο Freeze Freeze θα ακολουθηθεί σύντομα από μια προαιρετική “Εβδ δοκιμών Ubuntu” (Ubuntu Testing Week), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4-11 Μαρτίου και προορίζεται για όσους θέλουν να βοηθήσουν στις δοκιμές.

“Στην ιδανική περίπτωση, όλοι εσείς θα εστιάζετε από τώρα στην επιδιόρθωση σφαλμάτων και όχι στην εισαγωγή νέων λειτουργιών στην κυκλοφορία”, ανέφερε ο Brian Murray εξ ονόματος της ομάδας του Ubuntu Release σε μια ανακοίνωση στη λίστα αλληλογραφίας.

Η νέα έκδοση Ubuntu 21.04 θα έρθει με το GNOME 3.38 σαν προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας, αλλά πιθανότατα θα φέρει πολλές από τις του GNOME 40 για μια υβριδική εμπειρία.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στο Ubuntu 21.04 είναι το γεγονός ότι το Wayland θα είναι το default session, με το X.Org session ως εναλλακτική λύση για τους της NVIDIA και για όσους διαθέτουν hardware που δεν υποστηρίζεται από το Wayland.

Θα υπάρχει ένα ενημερωμένο toolchain που θα βασίζεται στην τελευταία σειρά GCC 11 (GNU Compiler Collection), η Python 3.9 από προεπιλογή, το GNU C Library 2.33, LLVM 11 και ελπίζουμε ο πυρήνας Linux 5.11. Προς το παρόν η διανομή φοράει τον Linux kernel 5.10 LTS από προεπιλογή. Μερικές από τις τελευταίες εφαρμογές θα είναι επίσης διαθέσιμες.

Η τελική έκδοση του Ubuntu 21.04 (Hirsute Hippo) θα φτάσει στις 22 Απριλίου του 2021 και θα υποστηρίζεται μόνο για εννέα μήνες, μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

Μέχρι τότε όμως, θα μπορέσουμε να έχουμε μια πρώτη γεύση του Ubuntu 21.04 με την έκδοση beta, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πρωταπριλιά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).