Facebook θα πληρώσει 650 εκατ. σε κατοίκους του Illinois

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής την Παρασκευή έδωσε την τελική έγκριση σε έναν διακανονισμό του με 1,6 εκατομμύρια κατοίκους του Illinois ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο θα πληρώσει “το συντομότερο δυνατόν” τα μέλη μιας ομάδας του Illinois που υπέβαλαν μηνύσεις για το απόρρητο τους.

Ο δικηγόρος Jay Edelson από το Chicago μήνυσε το Facebook στο Cook County Circuit Court το 2015, ισχυριζόμενος ότι η χρήση των tags ς προσώπου από την πλατφόρμα δεν επιτρέπεται βάσει του νόμου περί απορρήτου των βιομετρικών πληροφοριών του Illinois.

Η αγωγή ισχυριζόταν ότι το προτάσεων tags του Facebook, το οποίο σάρωσε πρόσωπα στις των χρηστών και προσέφερε προτάσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ένα άτομο, αποθηκεύει βιομετρικά δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών κατά παράβαση ενός νόμου του Illinois.

Η υπόθεση έγινε αγωγή κατηγορίας το 2018. Το 2019, το Facebook έκανε την αναγνώριση προσώπου προαιρετική.

Τρεις ενάγοντες θα λάβουν ο καθένας από 5.000$ ενώ τα μ'ελη της υπόλοιπης ομάδας θα λάβουν τουλάχιστον 345$ ο καθένας, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση που πήρε ο James Donato της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια.

Ο Donato ανέφερε ότι ο διακανονισμός είναι “αποτέλεσμα ορόσημο” και μια “σημαντική νίκη για τους καταναλωτές στον αμφισβητούμενο χώρο της ψηφιακής ιδιωτικότητας”.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε διευθέτηση, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι προς το συμφέρον της κοινότητάς μας και των μετόχων μας”, δήλωσε το Facebook.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).