KB4601319 πάμε πάλι Προβλήματα με File History και webcam

Όπως φαίνεται η τελευταία ενημέρωση των Windows 10 προκαλεί προβλήματα με το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του συστήματος που ονομάζεται “File History” για μερικούς χρήστες. Εκτός από τα ζητήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αρκετοί χρήστες διαπίστωσαν επίσης ότι η ενημέρωση διακόπτει την λειτουργία των webcam, διακόπτει την λειτουργία εφαρμογών και δεν τις εγκαθιστά σε ορισμένες περιπτώσεις.


Για όσους δεν το γνωρίζουν, το File History είναι η προεπιλεγμένη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 10 και σας επιτρέπει να πάρετε στιγμιότυπα των αρχείων σας και να τα αποθηκεύσετε σε ένα ή κάπου αλλού στο οικιακό σας δίκτυο.

Το File History είναι ένα “set-it-and-forget-it backup solution”, αλλά όπως φαίνεται μετά την ενημέρωση KB4601319 (February 2021 update) δεν λειτουργεί.

Στο community forum της Microsoft (2), στο Feedback Hub και στο Reddit, πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει προβλήματα με τη λειτουργία του “File History”.

Ένας χρήστης αναφέρει ότι οι “Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας” εμφανίζονται στην οθόνη μετά από μια αισθητή καθυστέρηση και η διαδικασία απλώς αποτυγχάνει με το σφάλμα “Τα δεδομένα σας δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει ”. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στην “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα”, εμφανίζεται το “Ακύρωση” και η λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν λειτουργεί.

Μια άλλη προσπάθεια εκτέλεσης του εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αποτυγχάνει με το παρακάτω μήνυμα:
“Δεν μπορούμε να αντιγράψουμε στη μονάδα δίσκου File History. Αποτυχία εκκίνησης αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων χρήστη (Σφάλμα 80070005)”.

“Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα από τις 10 Φεβρουαρίου του 2021. Δοκίμασα μια πλήρη επαναφορά του File History: διαγραμμένα αρχεία ρυθμίσεων, διαγραφή του φακέλου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Άλλαξα τον προορισμό σε άλλη μονάδα δίσκου και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Η αφαίρεση της ενημέρωσης KB4601319 διόρθωσε το πρόβλημα”, αναφέρει ένας άλλος χρήστης.

Τα καλά νέα είναι ότι η απεγκατάσταση της ενημέρωσης KB4601319 διορθώνει το πρόβλημα για όλους τους χρήστες που επηρεάζονται.

Η Microsoft δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη το σφάλμα με το εργαλείο File History, αλλά επιβεβαίωσε ότι διερευνά ζητήματα με την webcam, που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα των Windows και Windows Hello.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).