Facebook: βραχιόλι μετατρέπει σκέψεις σε κινήσεις

Το Facebook Reality Labs (FRL) αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για να project των ερενητών για την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου νευρικού βραχιολιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο μιας επαυξημένης πραγματικότητας.

Η αναφέρει σε μια δημοσίευση ότι το βραχιολάκι θα έχει ενσωματωμένο υπολογιστή, μπαταρίες, κεραίες και αισθητήρες ικανούς να διαβάζουν ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο μέσω του καρπού στο χέρι, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να μεταφραστούν σε “διαισθητικές” ψηφιακές εντολές για τον έλεγχο των λειτουργιών μιας ς AR.

Χαθήκατε; Ας το εξηγήσουμε.

Το πρωτότυπο βασίζεται σε μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την CTRL-Labs, μια startup που αγόρασε το Facebook το 2019.

“Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τις νευρικές διεπαφές είναι να σας επιτρέψουμε να ελέγχετε απευθείας το μηχάνημα, χρησιμοποιώντας την έξοδο του περιφερικού νευρικού συστήματος – ειδικά τα νεύρα έξω από τον εγκέφαλο που κινούν τους μυς των χεριών και των δακτύλων σας”, αναφέρει ο διευθυντής του FRL Neuromotor Interfaces Thomas Reardon.

Η εταιρεία ωστόσο, αναφέρει ότι το βραχιολάκι δεν θα είναι σε θέση να διαβάσει το μυαλό σας.

“Σκεφτείτε το έτσι: τραβάτε πολλές φωτογραφίες και επιλέγετε να μοιράστείτε μόνο μερικές από αυτές. Ομοίως, έχετε πολλές σκέψεις και επιλέγετε να δράσετε μόνο σε ορισμένες από αυτές. Όταν συμβαίνει αυτό, ο εγκέφαλός σας στέλνει σήματα στα χέρια και τα δάχτυλά σας. Τους λέει να κινούνται με συγκεκριμένους τρόπους για να εκτελέσουν ενέργειες όπως η πληκτρολόγηση και την αναζήτηση. Η τεχνολογία αφορά την αποκωδικοποίηση αυτών των σημάτων στον καρπό – τις ενέργειες που έχετε ήδη αποφασίσει να εκτελέσετε – και τη μετάφρασή τους σε ψηφιακές εντολές για τη συσκευή σας,” αναφέρει η εταιρεία.

Αρχικά το βραχιολάκι θα αναπτυχθεί για να διαβάζει χειρονομίες για – για τον έλεγχο ορισμένων απλών λειτουργιών όπως το πάτημα ενός κουμπιού.

Υπάρχουν όμως σχέδια για την εισαγωγή απτικής τροφοδοσίας στο βραχιολάκι, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να “αισθάνονται” τις κινήσεις που εμφανίζονται (πραγματοποιούνται) στη διεπαφή VR, δηλαδή να αισθάνονται μέσα από τις εικονικές κινήσεις.

Τελικά, το Facebook θέλει να αναπτύξει το βραχιολάκι σαν χειριστήριο που θα είναι σε θέση να αγγίζει και να μετακινεί αντικείμενα VR ή να πληκτρολογεί σε εικονικό με υψηλή ταχύτητα.

Η φορητή συσκευή καρπού θα έχει τη δυνατότητα συγχρονισμού με άλλες συσκευές VR στις οποίες εργάζεται το Facebook, όπως τα έξυπνα γυαλιά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).