Ανακαλύφθηκε πασχαλινό αυγό των Windows 95 που ήταν κρυμμένο για 25 χρόνια

Ένας hacker των Windows βρήκε ένα πασχαλινό αυγό στην εφαρμογή Internet Mail των , που δεν το είχε δει κανένας μέχρι σήμερα και ήταν κρυμμένο για είκοσι πέντε χρόνια, μετά την κυκλοφορία του λογισμικού.

Κατά την ανάπτυξη ενός λογισμικού, δεν είναι ασυνήθιστο για τους προγραμματιστές να προσθέτουν ένα μυστικό κρυφό χαρακτηριστικό, μήνυμα ή ακόμα και ένα μίνι παιχνίδι, που οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν μόνο εκτελώντας συγκεκριμένες ενέργειες σε ένα .

Τα Πασχαλινά αυγά είναι πάντα διασκεδαστικά να τα βρείτε, καθώς παρέχουν μια πιο χαλαρή στιγμή στον κανονικά έντονο και σοβαρό ρυθμό ανάπτυξης ενός λογισμικού.

Αυτή την εβδ, ανακαλύφθηκε από τον hacker των Windows και προγραμματιστή Albacore, ένα νέο Πασχαλινό αυγό στο πρόγραμμα Internet Mail των Windows 95, το οποίο ανοίγει ένα μυστικό παράθυρο που εμφανίζει μια κυλιόμενη λίστα με τα ονόματα των προγραμματιστών.

Πριν από την ανακοίνωσή του στο Twitter, δεν υπάρχει καμία γνωστή αναφορά για αυτό το πασχαλινό αυγό, που σημαίνει ότι είχε παραμείνει ανεξερεύνητο για σχεδόν 25 χρόνια.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο νέο Πασχαλινό αυγό, οι χρήστες πρέπει στα Windows 95 να ξεκινήσουν το Internet Mail, να κάνουν κλικ στη Help (Βοήθεια) και, στη συνέχεια, στο About . Όταν ανοίξει η οθόνη με τις Πληροφορίες, να κάνουν κλικ στο αναφερόμενο αρχείο comctl32.dll, ώστε να επισημανθεί και, στη συνέχεια, να πληκτρολογήσουν την λέξη MORTIMER στο πληκτρολόγιό τους.

Μετά την πληκτρολόγηση του “mortimer”, θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο που θα αρχίσει να απαριθμεί τα ονόματα των προγραμματιστών του Internet Mail, όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, από το του Albacore στο Twitter.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).