Μάρτιος 1971 η αποστολή του πρώτου email

Την περασμένη εβδ είχε την 50ή επέτειό του το email. Ναι πέρασαν 50 χρόνια από την αποστολή του πρώτου email.

Το 1971 μοιάζει μακρινό για πολλούς, ενώ πολλοί δεν είχαν γεννήθηκαν καν. Για τους τελευταίους, πάντα υπήρχαν email.

Το πρώτο email στάλθηκε από τον Ray Tomlinson τον Μάρτιο του 1971. Ο Tomlinson έστειλε το πρώτο email γιατί θεώρησε ότι ήταν κάτι cool (το cool δεν βγαίνει από το coolης, άσχετο). Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, δεν έβλεπαν πραγματικά το νόημα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με τα τηλέφωνα σαν κύριο τρόπο επικοινωνίας, η ιδέα των email φαινόταν περιττή.

Επειδή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν θεωρήθηκε σαν μια βιώσιμη μέθοδος επικοινωνίας που θα μπορούσε να επιβιώσει, ο αρχικός σκοπός του email ήταν η μεταφορά αρχείων.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν και είναι ένας τρόπος για την εύκολη αποστολή αρχείων σε άλλους χρήστες υπολογιστών σε ένα δίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα σε μια δισκέτα (τότε) ή ένα USB. Ακόμα και μέχρι σήμερα, όπως προαναφέραμε πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στέλνουν αρχεία ο ένας στον άλλο – πολύ μεγαλύτερα αρχεία, ωστόσο.

Στο πρώτο του email, ο Tomlinson έστειλε τα γράμματα “QWERTYUIOP” μια σειρά φαινομενικά τυχαίων χαρακτήρων που είναι στην πραγματικότητα η πρώτη γραμμή ενός τυπικού πληκτρολογίου.

Για το email του, ο Tomlinson ανέπτυξε τη χρήση του συμβόλου “@”. Ο λόγος πίσω από αυτό το σύμβολο, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον καθημερινά χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι να δείξει κυριολεκτικά πού είναι ο αποστολέας. Ο Tomlinson δημιούργησε επίσης τα πεδία ενός email, όπως ο αποστολέας, το θέμα, η ημερομηνία, το σώμα του email, καθώς και το πεδίο “από”.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει διανύσει πολύ δρόμο από το 1971. Τώρα μπορούν να χρησιμοποιούν πάρα πολλά χαρακτηριστικά όπως το Auto-Advance. Το email έχει προσαρμοστεί και αλλάξει με την πάροδο των ετών, αλλά ίσως ο Tomlinson είχε δίκιο. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι μια εξαιρετική μέθοδος επικοινωνίας.

Ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιήθηκε πολύ από τη δεκαετία του 90 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, τώρα αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι άμεσο, αλλά δεν είναι στιγμιαίο για τη σύγχρονη εποχή. Chat, βιντεοκλήσεις και έχουν αναλάβει τον χώρο του email. Τα email συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο για επίσημες επικοινωνίες στον χώρο εργασίας ή για πραγματικά ενοχλητικά email .

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν αναμφίβολα χρήσιμο, και ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της σύγχρονης επικοινωνίας. Από το ταπεινό email προήλθαν όλα τα άλλα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).