Η Γαλλία πριμοδοτεί την απόσυρση αυτοκινήτου για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

Η Γαλλία πριμοδοτεί στους πολίτες της με 2.500 € για να απαλλαγούν από το αυτοκίνητό τους και να αγοράσουν ποδήλατο.

 

Η Γαλλία είναι το πιο πρόσφατο κράτος που προσφέρει ένα χρηματικό κίνητρο για να βγουν οι πολίτες της από τα αυτοκίνητά τους και να μετακινηθούν με πιο οικολογικά μέσα ς. Προσφέρει στους κατοίκους 2.500 ευρώ για να ανταλλάξουν το τους που εκπέμπει ρύπους με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Ναι, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας η βουλή της Γαλλίας ενέκρινε το μέτρο σε προκαταρκτική ψηφοφορία. Η Γαλλική Ομοσπονδία Χρηστών Ποδηλάτου ισχυρίζεται ότι εάν η Γαλλία προχωρήσει με το σχέδιο, θα είναι το πρώτο έθνος στον κόσμο που θα δώσει χρήματα στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων για την αγορά νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Αν και δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού η Φινλανδία έχει ήδη κάνει παρόμοια έκπτωση, με την οποία οι πολίτες της είχαν ανταλλάξει το παλιό τους αμάξι για την αγορά περισσοτέρων από 2.000 ποδηλάτων, 1.000 νέων αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών και 100 εισιτήρια δημόσιας μεταφοράς.

Αντίστοιχα η Λιθουανία προσέφερε επίσης ένα τέτοιο πρόγραμμα πέρυσι. Ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Έργων (APVA) προσέφερε στους κατοίκους 1.000 € εάν απόσυραν το παλιό τους αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε οτιδήποτε, από τα escooters, ebikes, εισιτήρια για τις δημόσιες συγκοινωνίες κλπ. Το πρόγραμμα θεωρήθηκε επιτυχές, με περισσότερα από 8.500 άτομα να υποβάλουν αίτηση για την επιχορήγηση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).