WordPress θα αποκλείσει το FLoC της Google

Η αντίδραση εναντίον του Federated Learning of Cohorts της Google (FLoC) συνεχίζεται, με μια πρόταση από τους προγραμματιστές του WordPress Core. Η WordPress θα αποκλείει από προ το αμφιλεγόμενο εναλλακτικό αναγνωριστικό στα τρίτων.

“Η WordPress διαθέτει περίπου το 41% ​​του διαδικτύου – και αυτή η κοινότητα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ρατσισμού, του σεξισμού, των διακρίσεων κατά του LGBTQ αλλά και των διακρίσεων κατά των ατόμων με ψυχική ασθένεια με τέσσερις γραμμές ”, αναφέρει.

Για τους χρήστες που θέλουν να ενεργοποιήσουν το FLoC (ναι υπάρχουν και αυτοί), η πρόταση αναφέρει ότι θα μπορούσε να προστεθεί ακόμα λίγος κώδικας θα επέτρεπε στο FLoC να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του κάθε ιστολογίου.

Για να διαθέσουν έγκαιρα το patch στους χρήστες, οι προγραμματιστές της WordPress θα αντιμετωπίσουν το FLoC σαν πρόβλημα ασφάλειας, αντί να περιμένουν μέχρι την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

“Επί του παρόντος, η έκδοση 5.8. έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021. Το FLoC πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το μήνα”, αναφέρουν.

Το FLoC έχει δεχτεί έντονες κριτικές, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο θα κοινοποιεί μια περίληψη του πρόσφατου ιστορικού του προγράμματος περιήγησης στους διαφημιστές.

“Ο βασικός σχεδιασμός του περιλαμβάνει την ανταλλαγή νέων πληροφοριών με διαφημιζόμενους”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο κατασκευαστής προγραμμάτων περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, Vivaldi.

“Μπορεί να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο για ένα πολύ προσωπικό που μπορεί να χρησιμοποιεί διαφημίσεις FLoC, και έτσι κάθε άλλος ιστότοπος που επισκέπτεστε ενημερώνεται με αυτό το αναγνωριστικό FLoC, που δείχνει ότι έχετε επισκεφτεί το συγκεκριμένο είδος ιστότοπου.”

Έτσι το FLoC θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε άτομα που ζουν σε ένα περιβάλλον όπου διώκονται για χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, όπως η σεξουαλικότητα, η πολιτική άποψη ή η θρησκεία τους.

“Όλοι μπορούν να γίνουν μέρος του FLoC ID σας. Αυτό δεν αφορά πια το απόρρητο, αλλά προχωρά πιο πέρα. Αγγίζει τη γραμμή για την προσωπική ασφάλεια”.

Το Electronic Frontiers Foundation ανέφερε ότι η εποχή των cookie τρίτων τελείωσε και η απόφαση είναι τώρα εάν θα επιτρέπεται στους χρήστες να αποφασίζουν ποιες πληροφορίες θα μοιράζονται ή θα έχουν ένα ID συμπεριφοράς συνδεδεμένο με άλλους χρήστες.

“Οι χρήστες ξεκινούν κάθε αλληλεπίδραση με εξομολόγηση: Εδώ έχω πάει αυτή την εβδομάδα, παρακαλώ μου συμπεριφέρεστε αναλόγως.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).