Firefox 88 γιατί πρέπει να τον δοκιμάσετε

Ο Firefox 88 κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και μεταξύ των αλλαγών που φέρνει η νέα υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησης θα χειρίζεται την ιδιότητα .name.

Πριν, αυτή η ιδιότητα λειτουργούσε καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής μιας καρτέλας, κάτι που σημαίνει ότι καθώς ένας μεταφερόταν από τον έναν ιστότοπο στον άλλο, η τιμή στην ιδιότητα παρέμεινε και τα δεδομένα από έναν ιστότοπο μπορούσαν να διαβαστούν από κάποιον άλλο.

“Οι εταιρείες παρακολούθησης κάνουν κατάχρηση αυτής της ιδιότητας για και την έχουν μετατρέψει αποτελεσματικά σε ένα κανάλι επικοινωνίας για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ ιστότοπων”, αναφέρει ο τεχνικός Tim Huang, σε μια δημοσίευση στο blog.

“Ακόμη χειρότερα, κακόβουλοι ιστότοποι μπόρεσαν να παρατηρήσουν το περιεχόμενο του window.name για να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα χρηστών που είχαν διαρρεύσει κατά λάθος από έναν άλλο ιστότοπο.”

Με τη νέα έκδοση ο Firefox θα διαγράψει την ιδιότητα κατά την εναλλαγή μεταξύ ιστότοπων και όταν ένας χρήστης επιστρέψει σε έναν ιστότοπο, η τιμή window.name θα αποκατασταθεί.

“Μαζί, αυτοί οι διπλοί κανόνες για την εκκαθάριση και την επαναφορά των δεδομένων του window.name περιορίζουν αυτά τα δεδομένα στον ιστότοπο στον οποίο δημιουργήθηκαν αρχικά, όπως το Total Cookie του Firefox περιορίζει τα cookies στον ιστότοπο όπου δημιουργήθηκαν”, ανέφερε ο Huang.

“Αυτός ο περιορισμός είναι απαραίτητος για την αποφυγή διαρροών από κακόβουλους ιστότοπους που χρησιμοποιούσαν το window.name για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).