Θα ξαναδούμε το Popcorn Time;

Πριν από λίγες εβδομάδες, αρκετές ταινιών μήνυσαν ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο fork του Time, καθώς και το VPN.ht.

Όταν ο επίσημος ιστότοπος της ς εξαφανίστηκε λίγες μέρες αργότερα, οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι οι προγραμματιστές είχαν αποφασίσει να σταματήσουν την ανάπτυξη. Ωστόσο, το σχεδιάζει να επιστρέψει.

Για περισσότερα από επτά χρόνια, το Popcorn Time είναι ένα αγκάθι στα κινηματογραφικά στούντιο μεγάλα και μικρά.

Το “Netflix για τους Πειρατές” προσφέρει μια εύχρηστη εφαρμογή που ανοίγει την πόρτα σε μια βιβλιοθήκη χιλιάδων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών με δυνατότητα streaming.

Η Picture Association (MPA) αναγνώρισε αυτήν την απειλή από νωρίς και πίεσε τους αρχικούς προγραμματιστές να σταματήσουν την ανάπτυξη της εφαρμογής. Αυτό λειτούργησε αρχικά αλλά πλέον είναι αργά καθώς το project είναι ανοιχτού κώδικα και άρχισε να αναπτύσσεται γρήγορα από άλλους.

Σήμερα, το Popcorn Time ζει μέσα από πολλά forks του αρχικού project. Το πιο δημοφιλές είναι το PopcornTime., το οποίο συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι αρχικοί προγραμματιστές, διαθέτοντας διάφορα νέα χαρακτηριστικά όλα αυτά τα χρόνια.

Το να τρέχεις ένα τέτοιο project είναι μια πρόκληση. Οι κινηματογραφικές εταιρείες παρακολουθούν στενά και ψάχνουν ευκαιρίες να το κλείσουν. Πέρυσι, για παράδειγμα, η MPA έστειλε μια ειδοποίηση κατάργησης στο GitHub, για την αφαίρεση του επίσημου αποθετηρίου του Popcorn Time.

Ήταν κακά νέα για τους προγραμματιστές, αλλά δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν. Το Popcorn Time υπέβαλε με επιτυχία ένα αίτημα στην DMCA και μετά από δύο εβδομάδες το GitHub αποκατέστησε το project.

Πριν από λίγες εβδομάδες εμφανίστηκε ένα άλλο πιο ανησυχητικό . Σε μια καταγγελία που κατατέθηκε σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια, αρκετές εταιρείες ταινιών κατηγόρησαν τους ανώνυμους διαχειριστές του Popcorntime.app για μαζική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτή η υπόθεση συνεχίζεται και το δικαστήριο εξέδωσε γρήγορα μια προκαταρκτική διαταγή, στον καταχωρητή να κλειδώσει το domain name, ώστε να μην μπορεί να μεταφερθεί. Την ίδια στιγμή, ο ιστότοπος του Popcorntime.app εξαφανίστηκε.

Όμως αυτή την εβδομάδα ένας από τους προγραμματιστές του Popcorn Time, ανέγερε στο Torrentfreak ότι σχεδιάζεται h επιστροφή του site. Το πώς θα συμβεί αυτό παραμένει μυστήριο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).