12 βίντεο ιστότοποι, εναλλακτικοί του YouTube

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε δώδεκα ιστότοπους βίντεο, εναλλακτικούς του YouTube. Καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά του, αλλά αξίζουν να τους προσθέσετε στους σελιδοδείκτες σας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το YouTube είναι ένας από τους καλύτερους ιστότοπους βίντεο στον κόσμο. Και είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Αλλά υπάρχουν μερικές φανταστικές εναλλακτικές λύσεις του YouTube, διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν οι καλύτερες εναλλακτικές πλατφόρμες:

1. Vimeo

Ακόμα κι αν επισκέπτεστε το YouTube σε τακτική , αξίζει να προσθέσετε το Vimeo σαν ένα εναλλακτικό ιστότοπο βίντεο. Ο ιστότοπος αυτός ήταν ο πρώτος που υποστήριξε βίντεο υψηλής ευκρίνειας, περιλαμβάνει βίντεο που δημιουργούνται από χρήστες και δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Το Vimeo προσφέρει επίσης ορισμένες τηλεοπτικές σειρές και υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών.

Ο ιστότοπος διαθέτει μια εύχρηστη δυνατότητα αναζήτησης που οργανώνει τα βίντεο ανά κατηγορία και . Εμφανισιακά είναι περίπου σαν το YouTube και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε να το εξερευνήσετε. Απαιτεί εγγραφή.

2. Metacafe

Το Metacafe είναι ένας ιστότοπος βίντεο που ειδικεύεται σε βίντεο μικρού μήκους.

Το περιεχόμενο περιλαμβάνει τα πάντα, από τις καλύτερες στιγμές των surfers σε όλο τον κόσμο, τις γρήγορες και ακριβείς κριτικές προϊόντων, μέχρι και συμβουλές για το πώς να ολοκληρώσετε ένα δύσκολο επίπεδο στο αγαπημένο σας βιντεοπαιχνίδι.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Metacafe είναι η απλότητά του. Η εμφάνισή του είναι αρκετά απλή, με μια γραμμή μενού προς τους συνδέσμους LATEST, POPULAR, TRENDING. Όσοι θέλουν να κάνουν μια βαθύτερη βουτιά μπορούν να κάνουν κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στα αριστερά, το οποίο διαθέτει μια πιο εκτεταμένη λίστα κατηγοριών βίντεο.

3. Dailymotion

Το Dailymotion είναι ένας ιστορικός ιστότοπος βίντεο, όπως και το YouTube. Ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2005, μόλις ένα μήνα αργότερα από τον πιο διάσημο αντίπαλό του.

Σήμερα, το Dailymotion “φοριέται” περισσότερο στην Αμερική και είναι πιθανώς ο πιο μεγάλος αντίπαλος στο YouTube. Υπάρχουν εκατομμύρια βίντεο που ανέβηκαν τόσο από επαγγελματίες εκδότες όσο και από ερασιτέχνες. Τα βίντεο στην αρχική σελίδα οργανώνονται ανά κατηγορία.

Το Dailymotion σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Όσο περισσότερα βίντεο παρακολουθείτε, τόσο πιο εξατομικευμένες είναι οι προτάσεις του ιστότοπου.

4. Utreon

Το Utreon είναι ένα σχετικά νεοφερμένος ιστότοπος στον κόσμο των διαδικτυακών πλατφορμών βίντεο.

Το καλύτερό του σημείο είναι η έλλειψη κανόνων και κανονισμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δωρεάν για όλους, αλλά οι περιορισμοί είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους στο YouTube. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα βίντεο στο YouTube, λόγω του είδους και τους περιεχομένου του, αξίζει να δοκιμάσετε το Utreon.

Εάν είστε παραγωγός βίντεο, δεν χρειάζεται καν να επαναφορτώσετε την υπάρχουσα βιβλιοθήκη σας βίντεο. Το Utreon μπορεί να τραβήξει όλα τα βίντεό σας από το YouTube και να τα συμπληρώσει στο προφίλ σας στο Utreon.

5. Internet Archive

Το Internet Archive είναι μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη για κάθε είδους δωρεάν περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, μουσικής, λογισμικού και, φυσικά, ταινιών.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του περιεχομένου βίντεο του Internet Archive είναι η τεράστια συλλογή ιστορικού περιεχομένου. Αν και έχει επίσης και καινούριο περιεχόμενο, μερικά από τα καλύτερα βίντεό του είναι αρκετά παλιά, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που συνήθως είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλους ιστότοπους.

Όπως πολλοί άλλοι ιστότοποι, οι χρήστες μπορούν επίσης να ανεβάζουν βίντεο. Το H.264 είναι η συνηθισμένη μορφή κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται.

6. Crackle

Το Crackle είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος ροής που διαθέτει πρωτότυπες εκπομπές, καθώς και ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του Χόλιγουντ από διάφορα δίκτυα.

Ορισμένο από το αρχικό περιεχόμενο του Crackle έχει κερδίσει καλές κριτικές, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής σειράς Comedians in Cars Getting Coffee με πρωταγωνιστή τον Jerry Seinfeld. Διαθέτει επίσης μια καλή συλλογή από γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές όπως 21 Jump Street, 3rd Rock From the Sun, Doc Martin, The Ellen Show, Hell's Kitchen και Peep Show.

Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο για την Ελλάδα και για να το δείτε θα πρέπει να μπείτε μέσω VPN, ή να χρησιμοποιήσετε ή το Opera ή το Tor με ενεργοποιημένο τον ενσωματωμένο VPN που διαθέτουν.

7. Twitch

Το Twitch είναι η καλύτερη ζωντανής ροής του διαδικτύου. Ο ιστότοπος ανήκει στην Amazon.

Το βασικό επίκεντρο του Twitch είναι η ζωντανή ροή βιντεοπαιχνιδιών, τα esports και οι εκπομπές που σχετίζονται με . Υπάρχει επίσης και ένα κάποιο περιεχόμενο που δεν έχει να κάνει με παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, ο Twitch έχει μεταδώσει πολλά βίντεο ζωντανής μουσικής από φεστιβάλ και συναυλίες. Ο DJ, Steve Aoki, έχει μεταδώσει ολόκληρη βραδιά από την Ίμπιζα το 2014. Σήμερα, το Twitch είναι ο επίσημος συνεργάτης ροής για το Ultra Music Festival στο Μαϊάμι.

Υπάρχει επίσης μια κατηγορία IRL (In Real Life) και μια κατηγορία Creative.

8. Open Video Project

Το Open Video Project αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Σχεδιασμού και Αλληλεπίδρασης στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Chapel Hill's School of Information and Library Science. Στοχεύει στην ερευνητική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται με την ανάκτηση πολυμέσων και τις ψηφιακές βιβλιοθήκες.

Έχοντας αυτό υπόψη, τα περισσότερα από τα βίντεο που βρέθηκαν στο The Open Video Project είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Υπάρχουν πολλά βίντεο από τα αρχεία της NASA, καθώς και μια συλλογή κλασικών τηλεοπτικών διαφημίσεων και εκπαιδευτικών ταινιών που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950. Εάν θέλετε να ερευνήσετε ιστορικό περιεχόμενο του διαδικτύου, δώστε μια ευκαιρία στο The Open Video Project.

9. 9GAG TV

Το 9GAG είναι μια συλλογή από ανόητα και διασκεδαστικά πράγματα: αστείες φωτογραφίες, GIF, βίντεο παιχνιδιών, memes, anime και άλλα.

Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι διασκεδαστικό και επιπόλαιο. Οι τίτλοι βίντεο είναι αντίστοιχοι και ανάμεσα στα άλλα μπορείτε να δείτε το “Μια συλλογή των καλύτερων διαφημίσεων από το πλήρωμα του Star Wars” ή “Αυτή η ιστορία αγάπης του γυμνασίου θα ζεσταίνει την καρδιά σας και στη συνέχεια θα την σπάσει πριν μάθετε τι συνέβη.”

Είναι το είδος του υλικού που είναι δύσκολο να μην κάνετε κλικ και στη συνέχεια θα περάσετε ώρες περιήγησης.

10. TED Talks

Το TED Talks είναι ένας κορυφαίος ιστότοπος βίντεο. Περιλαμβάνει περισσότερες από 2.300 talks που καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων, όπως τεχνολογία, επιχειρήσεις, σχεδιασμός, επιστήμη και παγκόσμια θέματα.

Μερικά από τα talks (κουβέντες) είναι αστεία, ενώ άλλα είναι συναισθηματικά. Ορισμένα έχουν σκοπό να εξηγήσουν πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας, ενώ άλλα υπάρχουν κυρίως για διασκέδαση. Η σταθερά με όλα τα βίντεο TED Talks, ωστόσο, είναι ότι είναι πιθανό να βρείτε κάτι αξέχαστο από κάθε ένα talk.

Ο ιστότοπος του TED Talks είναι ιδιαίτερα βολικός, αν είστε πιεσμένοι για χρόνο. Τα βίντεο που εμφανίζονται στο μενού επισημαίνονται με έναν εύκολο τρόπο, αν δείτε κόκκινο κύκλο τότε είναι μικρότερα από έξι λεπτά.

11. DTube

Το DTube, που είναι συντομογραφία του Decentralized Tube, είναι ένας ιστότοπος βίντεο όπως το YouTube. Ωστόσο, αντί για όλα τα βίντεο που φιλοξενούνται σε έναν κεντρικό διακομιστή, ολόκληρος ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το blockchain STEEM και έτσι αποκεντρώνεται.

Οι χρήστες που δημοσιεύουν βίντεο στον ιστότοπο κερδίζουν κρυπτογράφηση STEEM, την οποία μπορούν να μεταφέρουν στα δικά τους πορτοφόλια κρυπτογράφησης ή να πουλήσουν για μετρητά στα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης.

Μια μικρή αλλαγή στο DTube είναι ο τρόπος εμφάνισης των μετρήσεων. Αντί να δείχνει πόσες προβολές έχει κάθε βίντεο, ο ιστότοπος δείχνει πόση κρυπτογράφηση έχει κερδίσει κάθε βίντεο. Εμφανισιακά είναι σχεδόν ίδιο με το YouTube.

12. Facebook Watch

Όπως και το YouTube, το Facebook Watch προσφέρει μια προσαρμοσμένη λίστα βίντεο περιεχομένου για να ανακαλύψετε.

Είναι λίγο πιο δύσκολο να βρείτε συγκεκριμένο περιεχόμενο από ό, τι στο YouTube, δεν έχει ατελείωτες κατηγορίες και δυνατότητα εγγραφής. Αλλά αν σας αρέσει να περνάτε τις ώρες με κύλιση σε λίστες με βίντεο, είναι σίγουρα μια εναλλακτική λύση στο YouTube που αξίζει να εξετάσετε.

Αξίζει να δοκιμάσετε εναλλακτικές λύσεις στο YouTube
Το YouTube είναι ο κορυφαίος ιστότοπος βίντεο για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας συλλογής βίντεο και της συσχέτισης του με την Google. Ωστόσο, οι ιστότοποι βίντεο που αναφέρονται παραπάνω είναι ικανές εναλλακτικές λύσεις στο YouTube.

Ελέγξτε τα όλους τους ιστότοπους και σίγουρα θα ανακαλύψετε κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον. Σε τελική ανάλυση, η ποικιλία είναι πάντα καλή!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).