Patch Tuesday Ιουλίου υποχρεωτική αφαίρεση του Flash Player

Η Microsoft συνεχίζει να αφαιρεί το Flash Player από όλες τις εκδόσεις των Windows 10. Η προαιρετική που αφαιρεί το Flash Player είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο και εμφανίζεται στους χρήστες του λειτουργικού σε διαφορετικά διαστήματα ως μέρος της “σταδιακής” αφαίρεσης.

Η εταιρεία τερμάτισε για πρώτη φορά την υποστήριξη του Adobe Flash Player στα περιήγησής της (Edge και Internet Explorer 11). Τον Φεβρουάριο, η Microsoft δημοσίευσε την Flash Player-killer KB4577586 σαν μια προαιρετική ενημέρωση στο Windows Update (WU) και στο Windows Server Update Services (WSUS).

Το επόμενο Patch Tuesday θα τερματίσει εντελώς το Flash Player.

Στις 27 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε τις νέες αλλαγές που θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το roadmap, δεν θα απαιτείται πλέον κάποια ξεχωριστή ενημέρωση για την αφαίρεση του Flash Player.

Οι προαιρετικές των Windows 10 τύπου “C” και “D”, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο, θα αφαιρέσουν το Flash Player.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι εκδόσεις C ή D των Windows 10 ενημερώνονται την τρίτη ή την τέταρτη εβδομάδα του μήνα. Αυτές οι ενημερώσεις είναι εντελώς προαιρετικές και συμπεριλαμβάνουν τις ενημερώσεις που δεν αφορούν την ασφάλεια.

Όμως ακόμα κι αν δεν εγκαταστήσετε την προαιρετική ενημέρωση, το Flash Player θα αφαιρεθεί με την υποχρεωτική ενημέρωση του Patch Tuesday.

Έτσι και η έκδοση 21H1 των Windows 10, ή αλλιώς , θα είναι η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που θα κυκλοφορήσει χωρίς το Adobe Flash Player. Εάν πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο May 2021 Update, το Flash Player θα σταματήσει αυτόματα να λειτουργεί στο σύστημά σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).