Κυκλοφόρησαν τα πρώτα Windows 10 χωρίς Internet Explorer

Η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση των Windows 10 χωρίς το Explorer για τους Insiders που παρακολουθούν το Dev Channel.

“Η εφαρμογή του Internet Explorer 11 έχει αποσυρθεί από αυτήν την έκδοση Insider Preview”, ανέφεραν οι Amanda Langowski και Brandon LeBlanc της Microsoft.

internet explorer windows 10

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft την Τετάρτη, ο Internet Explorer 11 θα αποσυρθεί οριστικά από αρκετές εκδόσεις των Windows 10 και θα αντικατασταθεί από τον Microsoft Edge τον Ιούνιο του 2022.

Μετά την ημερομηνία συνταξιοδότησης του browser το επόμενο έτος, ο Internet Explorer θα απενεργοποιηθεί και θα ανακατευθύνει αυτόματα τους χρήστες στον Microsoft Edge όταν κάποιος προσπαθήσει να τον ανοίξει.

Ωστόσο, το παλιό πρόγραμμα περιήγησης ιστού θα “λειτουργεί” μέσω του IE mode του Microsoft Edge που θα υποστηρίζεται τουλάχιστον έως το 2029.

Μπορεί να ενεργοποιηθεί από την εσωτερική URL edge://settings/defaultbrowser. Εκεί βάλτε στο on την επιλογή ‘Allow sites to be reloaded in Internet Explorer,' και κάντε επανεκκίνηση στο πρόγραμμα περιήγησης.

“Το Microsoft Edge έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία του Internet Explorer (‘IE mode'), ώστε να έχετε σε παλαιούς ιστότοπους και εφαρμογές που βασίζονται στον Internet Explorer απευθείας από τον Microsoft Edge”, ανέφερε ο Sean Lyndersay, Διευθυντής του Microsoft Edge Group.

“Με το Microsoft Edge να είναι ικανό να αναλάβει αυτήν την ευθύνη και πολλά άλλα, η εφαρμογή του Internet Explorer 11 θα αποσυρθεί στις 15 Ιουνίου 2022, για ορισμένες εκδόσεις των Windows 10.”

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία Edge IE και τη συμβατότητα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Η τελευταία έκδοση Dev των Windows 10 καταργεί επίσης και τη λειτουργία “Eco mode”

Το Windows 10 Insider Preview Build 21387 που κυκλοφόρησε σήμερα απενεργοποιεί επίσης τη λειτουργία “Eco mode” του Task Manager που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για να επιτρέπει στους χρήστες να σταματούν τις διεργασίες που χρησιμοποιούν πόρους για να απελευθερώσουν μνήμη και CPU για άλλες εργασίες.

Αυτή η δυνατότητα κυκλοφόρησε σε ορισμένους Insiders στο Dev Channel για να βοηθήσει τη Microsoft να εντοπίσει ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση και την αξιοπιστία.

Αφού ζήτησε τα από το Insiders σχετικά με τη νέα δυνατότητα, η Microsoft την αφαίρεσε.

Αυτή η έκδοση των Windows 10 έρχεται με πολλές διορθώσεις στην σταθερότητα και την απόδοση:. Διαβάστε το changelog.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
Internet Explorer,windows

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).