Amazon αγόρασε την MGM για 8,45 δις δολάρια

Η Amazon κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής εταιρείας MGM για 8,45 δισ δολάρια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δύο εταιρειών.

Είναι μια σημαντική απόκτηση της Amazon γιατί από σήμερα διαθέτει μια βιβλιο περιεχομένου που αναφέρεται ότι αποτελείται από περίπου 4.000 και 17.000 ώρες τηλεοπτικών εκπομπών.

mgm logo xl

Η εξαγορά είναι πιθανό να βοηθήσει την Amazon να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Prime συνδρομητές, καθώς η υπηρεσία Prime Video ανταγωνίζεται τις αντίστοιχες της Netflix και Plus.

Η MGM είναι ίσως το διάσημο στούντιο του Χόλιγουντ με το franchise των ταινιών James Bond και Rocky, και η βιβλιοθήκη περιέχει από κλασικές ταινίες όπως την 12 Angry Men μέχρι σύγχρονες τηλεοπτικές εκπομπές The Handmaid's Tale και Vikings. Η Amazon αναφέρει ότι η εξαγορά θα “παρέχει στους πελάτες της μεγαλύτερη πρόσβαση” στα έργα της MGM και θα “ενδυναμώσει” το στούντιο για να συνεχίσει την “υπέροχη αφήγησή” του.

Η MGM ανήκει επί του παρόντος σε μια ομάδα ιδιωτικών εταιρειών, όπως τις Anchorage Capital Group, Highland Capital Management και Solus Alternative Asset Management.

Η πώληση της MGM πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενοποίησης του Χόλιγουντ, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες περιεχομένου τους για να ανταγωνιστούν τις Netflix και Disney.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
Amazon,MGM

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).