Facebook Covid-19 τέρμα η λογοκρισία για διαρροή εργαστηρίου

Το Facebook δεν θα αφαιρεί πλέον δημοσιεύσεις που ισχυρίζονται ότι ο κατασκευάστηκε, σύμφωνα με μια δημοσίευση της Politico.

Η εταιρεία φέρεται να άλλαξε την πολιτική της λόγω των νέων γεγονότων για την προέλευση του ιού, όπως την εντολή από τον Πρόεδρο προς τις υπηρεσίες πληροφοριών του για τη διερεύνηση της λεγόμενης υπόθεσης εργαστηριακής διαρροής.

facebook fake news

Η αλλαγή πολιτικής του Facebook πραγματοποιήθηκε “σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας”, δήλωσε ένας εκς της εταιρείας στην Politico. Η πολιτική του κοινωνικού δικτύου επιβάλλει την κατάργηση ψευδών ισχυρισμών και θεωριών συνωμοσίας για τον ιό.

Η υπάρχει συχνά στο Facebook, και η εταιρεία δέχεται πιέσεις από τους νομοθέτες για να καθαρίζει το περιεχόμενό της. Από την αρχή της πανδημίας, κυκλοφορούν επικίνδυνες φάρσες – που αναφέρουν για παράδειγμα ότι η κατάποση χλωρίνης μπορεί να θεραπεύσει τον κοραναϊό.

Το συγκεκριμένο hoax κυκλοφόρησε πάρα πολύ στο Facebook και κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές, παρά την ανακοίνωση του Facebook τον Ιανουάριο του 2020 ότι θα εφαρμόζει λογοκρισία στην παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό.

Έκτοτε, το Facebook έχει κόψει πάρα πολλές δημοσιεύσεις όπως για παράδειγμα σε δημοσιεύσεις κατά του εμβολιασμού. Για να προσπαθήσει να σταματήσει την παραπληροφόρηση, η εταιρεία δημιούργησε ειδοποιήσεις για το πού μπορούμε να έχουμε σωστές πληροφορίες για τα εμβόλια. Επιχειρήθηκε επίσης να προειδοποιήσει τους που αλληλεπιδρούν με δημοσιεύσεις που διαπιστώθηκε ότι παραπληροφορούν.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι οι πιστεύουν ότι είναι πιθανά δύο σενάρια: ότι ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται όταν ένας άνθρωπος ήρθε σε επαφή με ένα μολυσμένο ζώο ή ότι η εξάπλωση ήταν αποτέλεσμα ενός εργαστηριακού ατυχήματος.

Το ανανεωμένο ενδιαφέρον και η συζήτηση για τη θεωρία “διαρροή εργαστηρίου” φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα ακόμα και στις πολιτικές του Facebook.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
facebook,covid-19

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).