Google αγωγή γιατί κρύβει τις ρυθμίσεις απορρήτου

Έγγραφα που κυκλοφόρησαν από μια της Πολιτείας της Αριζόνα εναντίον της Google δείχνουν ότι τα στελέχη και οι μηχανικοί της ς γνώριζαν ότι η εταιρεία δυσκολεύει τους χρήστες των smartphone να διατηρήσουν τις τοποθεσίας απόρρητες, όπως αναφέρει η Βusiness Insider.

spying google free

Το έγγραφο αναφέρει ότι η Google συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας ακόμα και μετά την απενεργοποίηση της κοινής χρήσης τοποθεσίας αλλά κάνει πολύ δύσκολη την εύρεση των ρυθμίσεων απορρήτου για τους χρήστες.

Η Βusiness Insider αναφέρει επίσης ότι τα έγγραφα δείχνουν ότι η Google πιέζει τους κατασκευαστές τηλεφώνων να διατηρούν κρυφές τις απορρήτου, επειδή ήταν δημοφιλείς στους χρήστες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα Mark Brnovich υπέβαλε αγωγή εναντίον της Google τον περασμένο Μάιο, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία παρακολουθεί παράνομα την τοποθεσία των χρηστών των κινητών με Android χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ακόμη και όταν οι χρήστες έχουν απενεργοποιήσει τις παρακολούθησης τοποθεσίας.

Η αγωγή αναφέρει ότι η Google συνεχίζει την παρακολούθηση τοποθεσίας στο παρασκήνιο για ορισμένες λειτουργίες και σταματάει μόνο όταν οι χρήστες απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση σε επίπεδο συστήματος.

Άλλη μια δημοσίευση που αφορά την ασυδοσία της εταιρείας. Θα γίνει λίγο φασαρία στα ΜΜΕ, θα πληρώσει κανένα , και θα συνεχίσει να παρακολουθεί… Γιατί αυτά που κερδίζει είναι περισσότερα από αυτά που χάνει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
Google

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).