Δανία και NSA κατασκόπευαν την Angela Merkel

Σύμφωνα με μια έρευνα ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας βοήθησε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) να κατασκοπεύσει κορυφαίους Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως την Γερμανίδα καγκελάριο Merkel και τον Frank-Walter Steinmeier, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

angela merkel ap

Η αποκάλυψη του ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν συμμάχους τους εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2013, αλλά αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να αποκτήσουν σε αναφορές που αποκαλύπτουν υποστήριξη της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας της Δανίας στην NSA.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ο Peer Steinbrueck, ο τότε υποψήφιος καγκελάριος του κεντροαριστερού κόμματος (SPD), ήταν επίσης στόχος.

Οι πληροφορίες για την έκταση της κατασκοπίας διαβιβάστηκαν από πηγές πληροφοριών σε μια ομάδα αποτελούμενη από Δανούς, Σουηδούς και Νορβηγικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς (DR, SVT και NRK αντίστοιχα), καθώς και τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, τη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, και Γερμανικούς δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς NDR και WDR .

Τι ρόλο έπαιξε η κυβέρνηση της Δανίας;

Η κυβέρνηση της Δανίας γνώριζε πολύ καλά τη συμμετοχή της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας της στο σκάνδαλο της NSA από το 2015.

Μετά από τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες για τη συνεργασία της FE με την NSA μεταξύ του και του 2014 στην εμπιστευτική Dunhammer, σύμφωνα με την NDR.

Τα στοιχεία που απέκτησαν έδειξαν ότι η FE είχε βοηθήσει την NSA να κατασκοπεύει υψηλού επιπέδου πολιτικούς στη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία τη Γαλλία, και τη Γερμανία.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας βοήθησε επίσης την υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ στην παρακολούθηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας, του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και ενός κατασκευαστή όπλων της Δανίας.

Όταν η κυβέρνηση της Δανίας ανακάλυψε την έκταση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο εθνών, διέταξε την παραίτηση ολόκληρης της ηγεσίας της FE το 2020.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
Angela Merkel,nsa

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).