Facebook σήκωσε τα χέρια: Οι χρήστες της Whatsapp δεν κινδυνεύουν

Οι της Whatsapp που δεν αποδέχονται τη νέα πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας δεν κινδυνεύουν να διαγραφούν οι λογαριασμοί τους και δεν θα περιοριστεί η λειτουργικότητα της εφαρμογής.

Το Facebook κυκλοφόρησε ενημερωμένους όρους υπηρεσίας και μια νέα πολιτική απορρήτου για τη δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής πριν από λίγο καιρό. Η εταιρεία παρέτεινε την προθεσμία μία φορά, αλλά παρέμεινε στις 15 Μαΐου 2021 παρά τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες των χρηστών και την κάλυψη των ΜΜΕ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Whatsapp,facebook

Σύμφωνα με το Facebook, οι χρήστες της WhatsApp που δεν θα αποδεχτούν τους νέους όρους και την πολιτική απορρήτου θα έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η σταδιακή μείωση της λειτουργικότητας θα αφαιρούσε τη δυνατότητα έναρξης συνομιλιών ή κλήσεων πριν από την αφαίρεση των επιλογών απάντησης σε συνομιλίες ή και τελικά τον τερματισμό του λογαριασμού.

whatsapp fb

Όμως μια σελίδα συχνών ερωτήσεων για τις αλλαγές και τις συνέπειες της μη αποδοχής των όρων και της νέας πολιτικής στον ιστότοπο της WhatsApp ενημερώθηκε πρόσφατα και φαίνεται ότι το Facebook αποφάσισε να μην συνεχίσει. Προς το παρόν τουλάχιστον…

Σύμφωνα με το FAQ, οι λογαριασμοί των χρηστών που δεν αποδέχονται τη νέα πολιτική απορρήτου ή τους όρους της υπηρεσίας δεν θα διαγραφούν τελικά και η λειτουργικότητα δεν θα αφαιρεθεί.

Το Facebook αναφέρει ότι η νέα πολιτική απορρήτου και οι νέοι όροι έχουν γίνει ήδη αποδεκτοί από την πλειοψηφία των χρηστών και ότι όσοι δεν τους έχουν αποδεχτεί θα συνεχίσουν να βλέπουν την όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή  WhatsApp.

Η υπενθύμιση δεν θα είναι πλέον επίμονη, κάτι που η εταιρεία σχεδίαζε να κάνει στο παρελθόν.

Οι νέοι χρήστες όμως που θα πραγματοποιούν εγγραφή στην υπηρεσία θα πρέπει να αποδεχτούν τους νέους όρους και την πολιτική απορρήτου.

Το Facebook δεν αποκαλύπτει γιατί αποφάσισε να αλλάξει πορεία, αλλά μια πιθανή εξήγηση είναι ότι τα μέτρα που ήθελε να περάσει οδήγησε χρήστες να εγκαταλείψουν την . Οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες παρατήρησαν αύξηση στους αριθμούς των χρηστών αμέσως μετά την ανακοίνωση του Facebook.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για χρήστες WhatsApp που δεν έχουν αποδεχτεί τους όρους και την πολιτική απορρήτου έως τώρα. Θα συνεχίσουν να βλέπουν την ειδοποίηση, αλλά θα είναι το μόνο τους πρόβλημα προς το παρόν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
Whatsapp,facebook

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).