2022 ένα από τα θερμότερα χρόνια της Γης

Ο πλανήτης γη “έχει πλέον θερμανθεί τουλάχιστον 1,1 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα”, αναφέρει η Post, “και σχεδόν κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία είναι κοντά στην κορυφή”.

earth heating

“Την Πέμπτη, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (National Oceanic and Atmospheric Administration) κατέταξε το 2022 σαν την έκτη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί και ανέφερε ότι οι 10 θερμότερες έχουν σημειωθεί από το 2010…”.

Είκοσι οκτώ χώρες κατέγραψαν ετήσιους μέσους σε εθνικό επίπεδο ρεκόρ πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανία, Ισπανία, , Γερμανία, Κίνα και Νέα Ζηλανδία. Παρά το γεγονός ότι το 2022 ήταν ελαφρώς πιο δροσερό από άλλα πρόσφατα χρόνια, το Berkeley Earth ανέφερε ότι 850 εκατομμύρια άνθρωποι βίωσαν τη θερμότερη χρονιά που έζησαν ποτέ. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που θερμαίνουν τον πλανήτη έχουν οδηγήσει σε αυτή την ταχεία θέρμανση, αναφέρουν οι επιστήμονες.

“Είναι μια μεγάλη για τον πλανήτη. Και αυτή η δραστηριότητα έχει αυξήσει την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 50% σε σύγκριση με τα ποσοστά που είχαμε τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια”, δήλωσε ο Zeke Hausfather, ερευνητής στο Berkeley Earth.

16gq

“Υπάρχει συχνά μια συζήτηση μεταξύ της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να επιλέγουμε. Θα πρέπει να κάνουμε και τα δύο….”

“Ακόμα κι αν συνεννοηθούμε και μειώσουμε δραστικά τις εκπομπές και τις μηδενίσουμε, ο κόσμος δεν πρόκειται να κρυώσει για πολλούς αιώνες, απλώς θα σταματήσει να θερμαίνεται”, ανέφερε.

Ο Hausfather δήλωσε επίσης στην Post ότι χωρίς το La Niña να ψύχει τον Ειρηνικό Ωκεανό, το 2022 ήταν η δεύτερη θερμότερη χρονιά στην ιστορία, από το 2020.

Άλλα στατιστικά για το 2022:

Η Κίνα υπέστη τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί ποτέ.
Η Ευρώπη γνώρισε τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 500 ετών.
Η Αμερική είχε την τρίτη πιο ξηρή χρονιά της και στα τέλη Οκτωβρίου το 63% της Αμερικής αντιμετώπιζε συνθήκες ξηρασίας – ένα υψηλό 10 ετών.
“Οι θερμοκρασίες στην και το Πακιστάν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο ήταν τόσο υψηλές που τα πεζοδρόμια λύγιζαν”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.
2022,θερμοκρασία γης,μεση θερμοκρασια γησ,θερμοκρασια τησ γησ,θερμοκρασια πυρηνα γησ

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).