4 δισ. Δολάρια το κόστος των web επιθέσεων το 2020

Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες των ΗΠΑ έχασαν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από διαδικτυακές επιθέσεις και απάτες στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση του .

Με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μέσω του Κέντρου Παραπόνων για Έγκλημα Διαδικτύου (IC3) του FBI, όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν οικονομικές απώλειες από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και διαδικτυακή απάτη, η έκθεση αναφέρει ότι χάθηκαν 20% περισσότερα χρήματα από ό,τι στο προηγούμενο έτος. Τα θύματα ανέφεραν επίσης περισσότερα από 2.000 περιστατικά την ημέρα κατά μέσο όρο, από 1.200 το 2019.

Συνολικά, τα περιστατικά BEC αναφέρθηκαν περισσότερες από 19.000 φορές και είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η σύγκριση με τα στοιχεία του 2019 (23.775 καταγγελίες με ζημιές 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) δείχνει ότι οι εγκληματίες διέθεταν ένα μικρότερο network, αλλά ήταν πιο επιτυχημένοι στην εξαπάτηση των θυμάτων για μεγαλύτερα ποσά.

  0day DLL hijacking στο OneDrive

Σε αντίθεση με τις επιθέσεις BEC, οι επιθέσεις ransomware έγιναν πολύ πιο καταστροφικές. Το 2020, το FBI έλαβε συνολικά 2.747 καταγγελίες για ransomware, που αντιστοιχούσαν σε ζημίες 29,1 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι μόλις 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος. Και οι συνολικές απώλειες είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερες, επειδή δεν αναφέρονται όλα τα συμβάντα στις αρχές.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές στον κυβερνοχώρο. Οι Αμερικανοί πολίτες πλήρωσαν επίσης να ποσό της τάξης των 146 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω απάτης τεχνολογικής υποστήριξης, με τις απώλειες να αυξάνονται κατά 171% από έτος σε έτος.

Τα περισσότερα από τα θύματα (66%) ήταν από 60 ετών και άνω, δήλωσε το FBI, προσθέτοντας ότι οι απάτες είναι συνήθως κοινές προσπάθειες μεταξύ τηλεφωνικών κέντρων στο εξωτερικό και υπόπτων με έδρα τις ΗΠΑ.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).