40 Χρήσιμα Google Scripts

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια πολύ χρήσιμη συλλογή από Google Scripts για το Gmail, το Google Drive, το Ημερολόγιο, τις Επαφές, τα Docs, και άλλες υπηρεσίες της εταιρείας.

Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts Google Scripts

 1. Website Uptime Monitor – Λήψη άμεσων email και ειδοποιήσεων SMS όταν κάποια από τις ιστοσελίδες σας είναι offline. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα domains σας για δωρεάν.
 2. Amazon Price TrackerΠαρακολουθήστε τις τιμές των αγαπημένων σας προϊόντων στο Amazon και λάβετε ειδοποιήσεις μέσω email όταν οι τιμές ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν.
 3. Read Receipts in Gmail – Χρησιμοποιήστε το Apps Script και το Google Analytics για την παρακολούθηση των εξερχόμενων μηνυμάτων στο Gmail σας και ειδοποιηθείτε όταν οι παραλήπτες ανοίγουν και διαβάζουν το  e-mail σας.
 4. Advanced Gmail Filters –  περισσότερος έλεγχος στα κριτήρια ταξινόμησης των εισερχόμενων μηνυμάτων σας στο Gmail
 5. Download Tweets Permanently – καθορίσετε οποιοδήποτε hashtag και το script θα κατεβάσει και να αποθηκεύσει όλα τα tweets που ταιριάζουν στα Google Sheets.
 6. Sell Digital Products OnlineΧρησιμοποιήστε ένα συνδυασμό της PayPal και του Google Drive για να στήσετε ένα δικό σας ψηφιακό κατάστημα.
 7. Save Google Voicemails as MP3 – Το web app θα αντιγράψει αυτόματα σαν MP3 τα μηνύματα φωνητικού ταχυδρομείου σας από το Gmail και θα το αποθηκεύσει στο Google Drive.
 8. Gmail EncryptΜπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα εξερχόμενα μηνύματα του Gmail σας, χρησιμοποιώντας την ισχυρή κρυπτογράφηση AES και κανείς δεν θα είναι σε θέση να κατασκοπεύει τις ιδιωτικές συνομιλίες σας.
 9. 1-click Website Hosting – Χρησιμοποιήστε αυτό το Google Script για να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες, φωτογραφίες, podcasts και άλλα αρχεία πολυμέσων στο Google Drive με ένα κλικ.
 10. Google Form File UploadsΜπορείτε να κατεβάσετε αρχεία απευθείας στο Google Drive σας από οποιονδήποτε μέσω φορμών HTML που δημιουργήθηκαν με HTMLService.
 11. Google Web Scraping – Import Google Search στο Google Spreadsheet με τη λειτουργία ImportXML για ανάλυση ή τα εξαγάγετε σε άλλες μορφές.
 12. Flipkart & Snapdeal Price TrackerΠαρακολούθηση και να σύγκριση στις τιμές των ειδών του Flipkart και Snapdeal με  ειδοποιήσεις τιμών μέσω email.
 13. Mail Merge with GmailΑποστολή εξατομικευμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις επαφές σας χρησιμοποιώντας το Gmail. Τα μηνύματα μπορούν να έχουν συνημμένα και να γράψετε ακόμη μηνύματα σε μορφή HTML.
 14. Files Permissions ExplorerΔείτε ποιος έχει πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία και στους φακέλους σας στο Google Drive και επεξεργαστείτε τα δικαιώματα.
 15. Send to Google Drive – Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα συνημμένα του Gmail σας απευθείας στο Google Drive ισχύει μόνο για ένα συγκεκριμένο tag.
 16. Save Gmail Images – Το script παρακολουθεί το inbox του Gmail σας και θα αποθηκεύσει αυτόματα τυχόν συνημμένες εικόνες στο Google Drive σας.
 17. Sort Gmail by Size Το Gmail σας είναι γεμάτο. Το script θα σας παρουσιάσει όλα τα ογκώδη μηνύματα στο γραμματοκιβώτιο του Gmail σας.
 18. Bulk Forward GmailΗ λειτουργία Auto-Forward στο Gmail λειτουργεί μόνο για τα εισερχόμενα μηνύματα, αλλά το bulk forward script μπορεί να στείλει μαζικά ακόμη και μεγαλύτερα email σε άλλες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
 19. Update Google Contacts –  Οι φίλοι σας και τα μέλη της οικογένειας σας μπορούν να προσθέσουν άμεσα ή να ενημερώσουν τα  στοιχεία επαφής τους στο βιβλίο διευθύνσεών σας στο Google.
 20. Google Contacts Map – Το Google Script θα προσθέσει την ταχυδρομική διεύθυνση των επαφών σας από το Google Map. Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε αυτά τα δεδομένα σαν αρχείο KML για το Google Earth.
 21. Email Form Data –  Τα Google Forms είναι το καλύτερο εργαλείο για τη δημιουργία online δημοσκοπήσεων και ερευνών. Το script θα σας στείλει το σύνολο των δεδομένων της φόρμας μόλις κάποιος την υποβάλλει.
 22. Auto Confirmation Emails – Στείλτε e-mail επιβεβαίωσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη μετά την υποβολή ενός εντύπου του Google Form.
 23. Schedule Google Forms – Ορίστε μια ημερομηνία λήξης για το Google Form και προγραμματίστε ποτε θα κλείσει αυτόματα. 
 24. Twitter BotΜάθετε πώς να γράψετε το δικό σας Twitter bot που θα ανταποκρίνεται αυτόματα σε tweets.
 25. Twitter Out-of-Office –  Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματες απαντήσεις του τύπου “μακριά από το τον υπολογιστή μου” για τους ανθρώπους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω του Twitter και δεν είστε εκεί.
 26. SMS Alerts for GmailΜπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις SMS για τα σημαντικά εισερχόμενα μηνύματα στο Gmail σας συνδέοντας το inbox σας με ένα ιδιωτικό λογαριασμό στο Twitter.
 27. Extract Email Addresses – Το script σαρώνει το γραμματοκιβώτιό σας και δημιουργεί μια λίστα με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων είχαν επικοινωνήσει μαζί σας. Χρήσιμα για την διαουργία λιστών μάρκετινγκ.
 28. Transfer GmailΑλλάζετε email; Το script θα αντιγράψει αυτόματα όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από το παλιό σας inbox του Gmail στο άλλο γραμματοκιβώτιο που θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε υπηρεσία.
 29. Reminder for starred messagesΚαθημερινές ανασκοπήσεις σε μια λίστα μηνυμάτων που έχετε βάλει αστέρι”
 30. Advanced Gmail SearchΤο Gmail υποστηρίζει πάρα πολλές εντολές αναζήτησης, αλλά με το script μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονικές εκφράσεις για την αναζήτηση μηνυμάτων στο Gmail.
 31. Twitter RSS Feeds – Το Twitter δεν διαθέτει πια RSS feeds αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Script για να δημιουργήσετε το δικό σας RSS feeds για Twitter timelines, αναζητήσεις και λίστες.
 32. Google+ RSS Feeds – Το Script είναι βασισμένο σε ένα Chrome add-on και θα σας βοηθήσει να έχετε RSS από οποιοδήποτε χρήστη του Google Plus. Το script γράφτηκε από τον Eric Koleda.
 33. Translate RSSΜπορείτε να μεταφράσετε τροφοδοσίες RSS από μια ξένη γλώσσα στη μητρική σας γλώσσα με το Script
 34. Gmail Label Feeder –  Δημιουργήστε ένα RSS feed για οποιαδήποτε από τις ετικέτες του Gmail σας. Γράφτηκε από τον Martin Hawksey.
 35. Gmail MeterΤο script θα σας βοηθήσει να αναλύσετε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Gmail και θα παράγει στατιστικά στοιχεία, όπως πόσα e-mail στέλνετε, ποιό είναι το μέσο μήκος των μηνυμάτων σας, κάθε πότε χρονικά, κλπ Αναπτύχθηκε απο τον Romain Vialard.
 36. Gmail Delay Send – Το script θα στέλνει τα email σας την μέρα και την ώρα που θα ορίσετε.
 37. Gmail Clean-up – καθαρίστε το Gmail σας με φίλτρα που ορίζετε εσείς
 38. Save Gmail as PDF – αποθηκεύστε τα email σας σαν PDF file.
 39. Force Password Change – αν είστε admin σε ένα domain που χρησιμοποιεί Google Apps υο script θα αναγκάσει όλους τους χρήστες τις υπηρεσίας να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης.
 40. Self-destructive Messages – Αυτοκαταστρεφόμενα Google Sheet, διαγράφονται μόλις αναγνωστούν
  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στέλνει το μήνυμά σας στο Polaris

 

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  68  =  70

Previous Story

Microsoft: Office 16 από το δεύτερο εξάμηνο του 2015

Next Story

«Αστρονομικό» ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων στα 255 Tbps