5 εργαζόμενοι σε επίσημο διανομέα της Apple στην Κίνα συνελήφθησαν για μεγάλη απάτη με iPhone

fakeiphone

Σήμερα δεν ήταν η τυχερή μέρα για μια ομάδα εργαζομένων σε επίσημο διανομέα iPhone στην Κίνα μιας και συνελήφθησαν για απάτη και μάλιστα αρκετά μεγάλου βεληνεκούς.

Οι 5 εργαζόμενοι χρησιμοποιώντας την πολιτική επιστροφών της Apple έστελναν ως ελαττωματικά πλαστά εξαρτήματα iPhone και παραλάμβαναν αυθεντικά που μετέπειτα τα χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή πλαστών iPhone τα οποία διέθεταν πίσω στην αγορά. Συνολικά 121 iPhone 4S BAND ψεύτικα εξαρτήματα δόθηκαν προς επιστροφή και αντικαταστάθηκαν με αυθεντικά από την Apple με κόστος περί τα $64,117, που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Η απάτη ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και η Apple χρειάστηκε περί τον ένα μήνα για να καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένας από τους λόγους για αυτή την αργοπορημένη αντίδραση ήταν πως τα εξαρτήματα που στέλνονταν πίσω δεν ήταν προχειροδουλειές αλλά πολύ καλά αντίγραφα μιας και ομολογουμένως οι απατεώνες έκανα πολύ καλά την δουλειά τους χρησιμοποιώντας ακόμη και αυθεντικούς σειριακούς αριθμούς iPhone.

O προμηθευτής αρνήθηκε στην αρχή ένα τέτοιο ενδεχόμενο απάτης από τους υπαλλήλους του αλλά πείστηκε τελικά και μάλλον εύκολα όταν η αστυνομία του ανέφερε πως 118 από τα 121 τηλέφωνα της απάτης ενεργοποιήθηκαν την ίδια ακριβώς μέρα.

  Ισχυρή κυβερνοεπίθεση στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Η Apple συνεχίζει να αναζητεί τα κλεμμένα εξαρτήματα αν και η ανεύρεση τους μάλλον θα είναι πολύ δύσκολη σε μια χώρα που τα πλαστά iPhone είναι περισσότερα και από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

1  +  3  =  

Previous Story

Τι γίνεται όταν ενώσεις όλα τα πρόσωπα των Apple executives;

Next Story

WSJ: Η Microsoft ετοιμάζει ένα Smartwatch για να ανταγωνιστεί το iWatch της Apple