5 εφαρμογές για την αναγνώριση ενός τραγουδιού

Αν έχετε στο μυαλό σας ένα και θέλετε να μάθετε ποιο είναι, τότε δείτε αυτές τις 5 εφαρμογές που θα σας πληροφορήσουν το του, αρκεί να μπορείτε να το σιγοτραγουδήσετε.

Όταν συναντάτε ένα τραγούδι που δεν γνωρίζετε, συνήθως χρησιμοποιείτε το Shazam ή το SoundHound για να βρείτε το όνομά του. Αλλά αν αυτό έχει κολλήσει στο μυαλό σας και δεν το έχετε σε ηλεκτρονική μορφή, τότε όλες αυτές οι εφαρμογές ς μουσικής δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Τότε χρειάζεστε κάτι διαφορετικό.

Μην φοβάστε γιατί και σε αυτήν την περίπτωση έχετε πολλές επιλογές. Υπάρχουν ιστότοποι που σας επιτρέπουν να τραγουδήσετε τη μελωδία ή να πατήσετε το ρυθμό στο πληκτρολόγιο και ο ιστότοπος θα προσπαθήσει να μαντέψει ποιο είναι βάσει αυτού. Ή μπορείτε να πάτε σε ορισμένα φόρουμ για να ρωτήσετε τους άλλους. Εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές σας.

Wat Zat Song (Web): Τραγουδήστε ένα δείγμα για να το αναγνωρίσουν άλλα άτομα

Ο ευκολότερος τρόπος για να εκφράσετε την μελωδία που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας είναι να την τραγουδήσετε. Το Wat Zat Song είναι μια εφαρμογή ιστού που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε μια μικρή ηχητική εγγραφή, στην οποία άλλοι μπορούν στη συνέχεια να σχολιάσουν.

Θα πρέπει να εγγραφείτε για να ξεκινήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί “Post a Sample” (Δημοσίευση δείγματος) και περιμένετε να σας ζητήσει να καταγράψετε τη φωνή σας. Μην φοβάστε να τραγουδήσετε και αποδώστε με τον καλύτερο τρόπο τη μελωδία που θέλετε να μάθετε. Μετατρέψτε το σε μια δημοσίευση και περιμένετε να σας απαντήσει η κοινότητα.

Ενώ περιμένετε, μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους που έχουν επίσης κολλήσει. Κάντε κλικ στο “Listen” (Ακούστε) σε οποιαδήποτε ανάρτηση για να ακούσετε τον ήχο και, στη συνέχεια, απαντήστε, αν το ξέρετε. Μπορείτε επίσης να “follow” (ακολουθήσετε) οποιαδήποτε ανάρτηση, ώστε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν υπάρχουν ενημερώσεις σε αυτήν.

Name That Song (Reddit): Κοινότητα αναγνώρισης τραγουδιού του Reddit

Φυσικά, υπάρχει ένα ολόκληρο subreddit αφιερωμένο στην ονομασία τραγουδιών που δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο, αλλά θα φτάσουμε στο άλλο αργότερα. Προς το παρόν, κατευθυνθείτε στο r/NameThatSong για να μάθετε για την μελωδία.

Και ενώ το Name That Song αφορά τη μουσική, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την τύχη σας στο r/TipOfMyTongue. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, καθώς βοηθά επίσης να βρείτε βιβλία χωρίς να ξέρετε τον συγγραφέα ή ταινίες χωρίς να γνωρίζετε τους ηθοποιούς ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Είναι μια πολύ μεγαλύτερη κοινότητα, οπότε μπορεί να έχετε καλύτερη τύχη εκεί.

Identification of Music Group (): Το πιο σοβαρό

Το Identification of Music Group (IoMG) είναι περίπου πέντε ετών και είναι ένα από τα καλύτερα γκρουπ στο Facebook που μπορείτε να ακολουθήσετε. Έχει πάνω από 111.000 μέλη και λαμβάνει περίπου 50.000 posts κάθε μήνα. Ολόκληρη η ομάδα έχει έναν σκοπό: να σας βοηθήσει να βρείτε ποια είναι αυτή η μελωδία.

Όπως με την ομάδα Reddit, μπορείτε να κάνετε την ερώτηση με διάφορους τρόπους. Θα μπορούσατε να το γράψετε ως ερώτηση και να δώσετε κάποια περιγραφή, ή να χρησιμοποιήσετε μια ηχογράφηση του εαυτού σας που να το τραγουδάει, να το μουρμουρίζει ή να δημιουργήσετε τη μελωδία με οποιονδήποτε τρόπο.

Η ομάδα έχει μερικούς κανόνες με τους οποίους πρέπει να εξοικειωθείτε πρώτα. Θέλουν να κάνετε μερικά βασικά βήματα προτού δημοσιεύσετε, όπως να προσπαθήσετε να βρείτε τη μελωδία στο Shazam, να αναζητήσετε παλιές αναρτήσεις και να είστε γενικά κόσμιοι και χρήσιμοι. Κάντε αυτά και ολόκληρη η ομάδα θα συγκεντρωθεί γύρω σας για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε αυτό που θέλετε.

Find Music By Lyrics (Ιστός): Όταν γνωρίζετε μόνο λίγες λέξεις

Αν από το τραγούδι που έχετε στο μυαλό σας γνωρίζετε λίγες λέξεις, αλλά όχι όλους τους στίχους, τότε μπορείτε να κάνετε μία αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας τελεστές και φίλτρα. Αν οι λέξεις που θυμάστε είναι πολύ κοινές τότε το Find Music By (FMBL) διευκολύνει τη διαδικασία.

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα όνομα καλλιτέχνη, ένα τραγούδι ή μερικές λέξεις των στίχων για να λάβετε έναν αποτέλεσμα σε δευτερόλεπτα. Το FMBL διαθέτει μια σειρά από τελεστές της Google, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε τους κανόνες της Google.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε να αναζητήσετε τη φράση “look who's crawling lyrics” στο Google. Θα λάβετε μια δέσμη συνδέσμων για το τραγούδι των Linkin Park, Crawling. Αλλά κάντε την ίδια αναζήτηση στο FMBL και θα λάβετε αποτελέσματα για αυτήν τη φράση από διαφορετικά τραγούδια, όπως το Still Tippin' από τον Mike Jones, το Boris The Spider από τους Who και το Wedding Dress του Melee.

Musipedia (Web): Πατήστε ένα ρυθμό ή παίξτε σε ένα εικονικό πιάνο

Εάν θέλετε να γνωρίζετε άμεσα την απάντηση, τότε δεν μπορείτε να απευθυνθείτε στα φόρουμ. Το Musipedia χρησιμοποιεί AI και μερικές καινοτόμες μεθόδους για να αναζητήσει το τραγούδι σας. Εδώ είναι οι διάφοροι τρόποι:

  1. Μπορείτε να πατήσετε το ρυθμό του τραγουδιού στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας και να ελπίζετε να το αναγνωρίσει βάσει αυτού.
  2. Μπορείτε να τραγουδήσετε στο μικρόφωνό σας.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό πιάνο για να παίξετε κάποιες νότες σε αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας για να «συνθέσετε» μια μελωδία στο πιάνο.
  4. Το “music contour search” είναι η πιο περίπλοκο και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε μόνο εάν έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές.

Το Musipedia δεν είναι καινούργιο και παραμένει η καλύτερη εφαρμογή για αυτό το είδος μαγείας στο διαδίκτυο.

Η καλύτερη εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής;
Αυτές οι εφαρμογές θα είναι χρήσιμες μόνο όταν δεν μπορείτε να παίξετε ξανά αυτό το τραγούδι και είναι κολλημένο μόνο στο μυαλό σας. Αλλά αν έχετε κάποιο ήχο από το τραγούδι σε ηλεκτρονική μορφή, τότε καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το Shazam.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).