5 είδη εργαλείων για την ασφάλεια της επιχείρησής σας

Η ασφάλεια δεδομένων είναι μια από τις κύριες προκλήσεις που προκύπτουν όταν εργάζεστε με έτοιμα προϊόντα λογισμικού. Μεγάλες εταιρείες δημιουργούν τμήματα ασφάλειας που φροντίζουν για την πρόληψη διαρροών εταιρικών πληροφοριών, την καταπολέμηση επιθέσεων με ιούς και τη βελτιστοποίηση του λογισμικού γενικότερα.

 

Οι έμπειροι hackers μπορούν να επωφεληθούν από οποιοδήποτε σφάλμα στο σύστημα. Επίσης, οι ιοί και άλλα δυσάρεστα προβλήματα μπορούν να συμβάλουν στην ασταθή λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας. Ως αποτέλεσμα, η επιχείρηση χάνει σημαντικά δεδομένα λόγω κάποιας ζημιάς στο δίσκο.

Εκτός αυτού, δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρείες που πρέπει να φροντίσουν για τη βελτίωση του λογισμικού τους. Εάν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα ή κάποιο άλλο project, ένας ιός μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την επιχείρησή σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κλοπή σημαντικών προσωπικών στοιχείων και πληροφοριών πληρωμής από τους πελάτες σας.

Επομένως, χρήση λογισμικών που να ελέγχουν για κακόβουλο κώδικα είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για την προστασία της διαδικτυακής σας επιχείρησής.

Τα είδη των εργαλείων

  1. Antivirus

Υπάρχουν εκατοντάδες πιθανές εξωτερικές απειλές που μπορεί να επιτεθούν στο σύστημά σας ανά πάσα στιγμή. Επομένως, πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη και να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Trojans, επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, λογισμικό υποκλοπής spyware και worms είναι μια λίστα καταστροφικών αρχείων που μπορείτε να βρείτε σε αμφίβολους πόρους στο διαδίκτυο και το σύστημά σας πρέπει να είναι έτοιμο να τα εντοπίσει και να σας κρατήσει ασφαλείς.

  1. Ασφάλεια SaaS

Μέχρι το 60% των χρηστών του διαδικτύου είναι χρήστες κινητών που χρειάζονται πρόσβαση σε διάφορους πόρους από οπουδήποτε. Το μοντέλο χρήσης εφαρμογών με τη μορφή υπηρεσιών Διαδικτύου όπως το SaaS Security (το λογισμικό ως υπηρεσία) γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και επιτρέπει την απομακρυσμένη εργασία.

  1. Εργαλεία παρακολούθησης.
  SOC 2: Πρότυπα ασφαλείας για επιχειρήσεις και οργανισμούς

Η σταθερότητα οποιασδήποτε συσκευής εξαρτάται άμεσα από τη φυσική της κατάσταση. Τα προγράμματα παρακολούθησης επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν την κατάσταση των συστημάτων των προσωπικών τους υπολογιστών σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα με σχεδόν 100% πιθανότητα θα σας επιτρέψουν να εντοπίσετε και να αποτρέψετε την εμφάνιση προβλημάτων.

  1. Εργαλεία ανάκτησης δεδομένων.

Ως αποτέλεσμα αποτυχιών του λογισμικού ή κάποιας ατυχίας της στιγμής, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι ορισμένα δεδομένα διαγράφονται από τους υπολογιστές σας. Τώρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό, καθώς υπάρχουν δωρεάν λογισμικά αποκατάστασης του σκληρού σας δίσκου που μπορεί να σας βοηθήσουν με αυτό το θέμα.

  1. Λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού δεν έχουν δικαίωμα να αγνοούν τις νέες τάσεις των επιθέσεων. Διαφορετικά, μπορούν να χάσουν τους πελάτες τους που προτιμούν πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξυπηρέτησης.

Επί του παρόντος, η αγορά λογισμικού προσφέρει συνήθως πολλά ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπουν όχι μόνο την εγκατάσταση και τη λειτουργία τους, αλλά και τη δημιουργία λύσεων για μια συγκεκριμένη υπηρεσία.

Χρησιμοποιήστε εργαλεία για την προστασία των επιχειρήσεων σας

Όπως μπορείτε να δείτε, η παροχή ασφάλειας στο σύστημά σας δεν είναι τόσο δύσκολη. Απλώς εξετάστε αυτές τις επιλογές και θα βρείτε τις απαραίτητες λύσεις για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, σε περίπτωση σοβαρών σφαλμάτων, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε στη βοήθεια επαγγελματιών.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις προτάσεις, το σύστημα του υπολογιστή σας θα είναι πάντα ασφαλές και έτοιμο να λειτουργήσει τις επιχειρηματικές σας διαδικασίες και δραστηριότητες.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).