5 διαφορετικές συμβουλές για την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο

Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύσαμε ότι είναι δυνατή η ενεργοποίηση της κάμερας σε ορισμένους υπολογιστές χωρίς να ανάβει η προειδοποιητική λυχνία. Η είδηση ήταν αρκετά ανησυχητική καθώς η τεχνική αυτή μπορεί να δώσει την δυνατότητα σε κάποιον να κατασκοπεύει χωρίς να τον αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή.

securitymanagement_trans

Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει διάφορα μέτρα προστασίας από κακόβουλους χρήστες. Επειδή όμως οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν καλό θα ήταν να παραθέσουμε 5 νέα σημεία σε αυτά που γνωρίζετε ήδη.

1 . Τοποθετήστε ένα αυτοκόλλητο στην κάμερα του υπολογιστή σας (ειδικά αν είναι συνδεδεμένος  στο Διαδίκτυο). Είναι γνωστό πια πως ότι είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο, πολύ απλά δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλή, όπως και αν προστατεύονται. Αν μια κάμερα σας κοιτάζει, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς να το γνωρίζετε. Αν θεωρείται το μέτρο παρανοϊκό διαβάστε αυτό.

2 . Χρησιμοποιήστε το delete. Όσο περισσότερα δεδομένα αφήνετε πίσω σας, τόσο ευκολότερος είναι ο εντοπισμός σας. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του Snapchat , μιας εφαρμογής που διαγράφει τα δεδομένα μόλις διαβαστούν.  Λιγότερα δεδομένα σημαίνει λιγότερες πληροφορίες για τους hackers που αναζητούν τρόπους να εισβάλουν στο σύστημα σας.

3 . Ψάξτε στο Google για το όνομα σας. Μείνετε ενήμεροι για το πόσα από αυτά που είπατε, ή δημοσιεύσατε φαίνονται στο Διαδίκτυο. Αν σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Alerts, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι δεν λειτουργεί πλέον, όπως αναφέρει το Forbes.

4 . Απενεργοποιήστε το Wi – Fi, το Bluetooth και το iBeacon στο smartphone σας. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα ότι διάφορες εταιρείες πώλησης μπορούν να εντοπίζουν το πήγαινε-έλα σας στα καταστήματα τους, χρησιμοποιώντας το ping των συσκευών σας, καλό θα ήταν να είναι απενεργοποιημένα, όταν δεν τα χρειάζεστε.

5 . Απενεργοποιήστε την αυτόματη προβολή εικόνων στο email σας.  Η αυτόματη προβολή εικόνων  δίνει την δυνατότητα στον αποστολέα να γνωρίζει αν ο παραλήπτης διάβασε το μήνυμα. Εάν είστε χρήστης του Gmail, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Google, μόλις πρόσθεσε αυτή τη δυνατότητα στην υπηρεσία της. Οδηγίες για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη προβολή εικόνων υπάρχουν εδώ.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).