download1

Πλήρης προστασία για τον υπολογιστή μας με μηδενικό κόστος!

Η προστασία των δεδομένων ενός υπολογιστικού συστήματος καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του αποτελούν σημαντικοί παράμετροι για κάθε χρήστη ή διαχειριστή. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι ηλεκτρονικές απειλές  αυξάνονται ποσοτικά και γίνονται όλο και πιο σύνθετες θα πρέπει με κατάλληλους τρόπους να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των συστημάτων μας. Μάλιστα, αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με μηδενικό κόστος αφού πλέον υπάρχει πληθώρα προγραμμάτων  τα οποία αν συνδυαστούν με κατάλληλο τρόπο μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή γραμμή άμυνας που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα ”δημοφιλή – εμπορικά” αντίστοιχα προγράμματα. Μπορούμε δηλαδή, χρησιμοποιώντας διαφορετικού τύπου δωρεάν προγράμματα (π.χ. firewall + hips + antivirus) να φτιάξουμε μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας για τον υπολογιστή μας.

download

Α) Free Antivirus  : To αντιβιοτικό είναι δικαιολογημένα ο ”πυρήνας” της ασπίδας μας εφόσον ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις διεργασίες του υπολογιστή. Υπάρχει πληθώρα τέτοιων δωρεάν προγραμμάτων. Θα προτείνουμε τα εξής:

  • Avira free antivirus  : Πολύ καλό αντιβιοτικό με καλά ποσοστά ανίχνευσης. Αυτό που το κάνει ακόμα καλύτερο είναι ότι απαιτεί μικρή κατανάλωση μνήμης (Ram) αλλά και περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι είναι λιγάκι αργό στην της απομάκρυνσης κακόβουλων προγραμμάτων.
  • Avast free : Επίσης ένα πολύ καλό πρόγραμμα, που στις τελευταίες εκδόσεις του ενσωματώνει  σύγχρονες τεχνολογίες όπως autosandbox.
  • AVG free :  Πολύ καλό αντιβιοτικό με καλά ποσοστά ανίχνευσης και με φιλικό και απλό περιβάλλον για τον χρήστη.
  • Qihoo 360 safe: Aνερχόμενο αντιοβικό με τριπλή μηχανή ανίχνευσης (QVM engine +BitDefender + 360 Cloud). H τελευταία έκδοση διαθέτει και sandbox.
  • Baidu antivirus: Επίσης ένα νέο αντιβιοτικό με τριπλή μηχανή ανίχνευσης ( Baidu Antivirus Engine + Baidu Cloud Engine + Avira)
  • Bit defender free edition : Η δωρεάν έκδοση του καλύτερου ίσως ”εμπορικού” αντιβιοτικού αυτή την στιγμή.
  • Malwarebytes Antimalware free: Συνίσταται η εγκατάσταση της δωρεάν έκδοσης του πολύ καλού αυτού προγράμματος. Η δωρεάν έκδοση δεν λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, αλλά μόνο για έλεγχο του υποολογιστή, οπότε είναι καλό ανα τακτά χρονικά διαστήματα να το χρησιμοποιούμε.

Β) Free Firewall with Hips: To Firewall συμπληρώνει το αντιοβιοτικό, εφόσον ελέγχει την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση. Επιτρέπει δηλαδή σε κάποια προγράμματα να μπορούν να διακινούν δεδομένα από το διαδίκτυο. Επιπλέον τα σύγχρονα firewall διαθέτουν συνήθως και έναν μηχανισμό hips, ο οποίος  δρα κυρίως προληπτικά προειδοποιώντας τον χρήστη αν υπάρξει αλλαγή σε καίρια σημεία του λειτουργικού συστήματος (hosts). 

  • Comodo firewall : Πανίσχυρο firewall με δυνατό hips και ενσωματωμένη τεχνολογία sandbox. Είναι πολύ ”ελαφρύ” για το σύστημα και συνεργάζεται με όλα τα δωρεάν αντιβιοτικά.
  • Online Armor free:  Άλλο ένα καλό πρόγραμμα με ισχυρό hips από την emsisoft.
  • Private firewall: Καλό πρόγραμμα για τον έλεγχο της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης αλλά με λίγο ”απαρχαιωμένο” περιβάλλον χρήστη.

Γ) Free Security Suite: Όλα σε 1 πρόγραμμα και πάνω από όλα δωρεάν! Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν όλα τα εργαλεία για να δημιουργήσει ο χρήστης μια αποτελεσματική γραμμή άμυνας.

  • Comodo Internet Security: Η πιο πλήρης αυτή την στιγμή σουίτα . Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα πιο γνωστά ”επί πληρωμή” προγράμματα (π.χ. Kaspersky, , Eset ). Διαθέτει firewall, antivirus, hips και sandbox. Είναι πρόγραμμα που απαιτεί μικρή επεξεργαστική ισχύ, ενώ αναπτύσσεται από μια ομάδα πολύ έμπειρων προγραμματιστών.
  • Outpost Security Suite:  Δυνατό σημείο αποτελεί το firewall της σουίτας, ενώ, σε σχέση με το Comodo δεν διαθέτει sandbox.

Δ) Προγράμματα sandbox: Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν αυτά τα ”νέου” είδους προγράμματα για την προστασία από κακόβουλα προγράμματα. Ο τρόπος των προγραμμάτων αυτών είναι απλός: Το πρόγραμμα ή και άλλα προγράμματα, π.χ. pdf readers εκτελούνται σε μια περιορισμένη περιοχή (sandbox). Έτσι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται αντιβιοτικό αφού μετά την πλοήγηση το κουτί απλά θα αδειάζει!

FrontPageAnimation

Συμπερασματικά, ο χρήστης μπορεί να συνδυάσει προγράμματα των κατηγοριών Α και Β ή να χρησιμοποιήσει κάποια σουίτα ασφαλείας.

 

Ευχαριστούμε θερμά το μέλος της SecTeam  @Trojan.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).