Aaron Swartz 008

“Το παιδί του Διαδικτύου”, ντοκιμαντέρ για την ζωή του Aaron Swartz

από τον Brian Knappenberger, την ομάδα Media Luminant – και το Kickstarter

Ένα ερευνητικό ντοκιμαντέρ από το σκηνοθέτη Brian Knappenberger για τη ζωή του πρωτοπόρου και ακτιβιστή του διαδικτύου, .

KICKSTARTER (χρηματοδότηση),  Ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 2013, Ολοκλήρωση μέχρι τις 24 Μαίου 2013

Aaron SwartzΕπί του παρόντος και με τον τίτλο “Το παιδί του Διαδικτύου”, η νέα ταινία του Brian Knappenberger, ο σκηνοθέτης του “We Are Legion: Η ιστορία των χακτιβιστών”, θα ακολουθήσει και θα καταγράψει την πορεία της ζωής του ακτιβιστή του και πρωτοπόρου στον προγραμματισμό, του , από την εφηβική εμφάνιση του στη σκηνή του διαδικτύου και τη συμμετοχή του στο RSS και στο Reddit, στο αυξημένο ενδιαφέρον του για την πολιτική υπεράσπιση και στις αμφιλεγόμενες ενέργειες που φέρεται να έκανε όταν κατέβασε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ακαδημαϊκά άρθρα από την online υπηρεσία JSTOR. Η ταινία θα εξερευνήσει τη σύλληψη του Ααρών, την τακτική της κατηγορούσας αρχής να φέρει την υπόθεση σε δίκη μέσα από το νόμο “Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης” (Computer Fraud and Abuse Act, CFAA), και τον αντίκτυπο που είχε μια φαινομενικά μικρή hacking χειρονομία στη ζωή του Ααρών και το μέλλον της πρόσβασης σε πληροφορίες στο διαδίκτυο.

 

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας! Είμαστε μια ανεξάρτητη ομάδα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε έξω από το σύστημα μετάδοσης των στούντιο ή τα παραδοσιακά κινηματογραφικά μέσα, που αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη μάχη στην παραγωγή και στην διανομή της δουλειάς μας. Αν είμαστε σε θέση να μαζέψουμε τα κεφάλαια που χρειάζονται για αυτήν την ταινία, ελπίζουμε να είμαστε δημιουργικοί σχετικά με το πώς θα μπορέσουμε να την φέρουμε στο κοινό. Εκτός από την έρευνα μας και τους πολλούς νέους τρόπους που υπάρχουν, για να μοιραστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το τελικό ντοκιμαντέρ, έχουμε αποφασίσει σύμφωνα με το πνεύμα της ανοικτής πρόσβασης να απελευθερώσουμε την ταινία ψηφιακά μέσα από μια άδεια Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License. Ο Aaron έδωσε πολύ από τον χρόνο του και την ενέργειά του στο . Ελπίζουμε επίσης να βρούμε και άλλες διεξόδους, καθώς και να κάνουμε ζωντανές προβολές, ίσως και μια μικρή θεατρική κίνηση, και να το φέρουμε σε πανεπιστημιουπόλεις, κολέγια και βιβλιοθήκες. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστεί μια τόσο δυνατή ιστορία!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ! Κάθε συνεισφορά σας θα μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο στόχο. Προφανώς είναι και ο τρόπος που λειτουργεί το ίδιο Kickstarter, αν δεν πιάσουμε τον στόχο στο ύψος των χρημάτων που θέσαμε, δεν θα πάρουμε τίποτα.

  Οι έφηβοι δεν προτιμούν το Facebook, με αποδείξεις

Ο σκηνοθέτης Brian Knappenberger

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Ααρών, μερικά από αυτά είναι πολύ καλά, αλλά ένιωσα ότι στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν μια κατακερματισμένη εικόνα του. Ήθελα να ακούσω από τους ανθρώπους που τον γνώριζαν προσωπικά, να διερευνήσω κάθε κεφάλαιο της ζωής του και να περάσω μέσα από τις πολυάριθμες βιντεοσκοπήσεις του, για να πει τη δική του ιστορία όσο το δυνατόν καλύτερα. Ήξερα για τον Aaron πολύ πριν μαθευτούν τα νέα του. Έτυχε να παρευρίσκομαι σε ένα συνέδριο κοινωνικής πληροφορικής στη Νέα Υόρκη εκείνη την εποχή και να περιβάλλομαι από δεκάδες ανθρώπους που γνώριζαν προσωπικά Aaron. Μέσα από τις ιστορίες τους, έγινε αμέσως σαφές πώς είναι πολλές και διαφορετικές οι γωνιές του έργου του στο διαδίκτυο, αυτές που άγγιξε ο Aaron. Τις λίγες ημέρες στο συνέδριο, άρχισα να καταγράφω τις μνήμες των ανθρώπων που είχαν για αυτόν στην κάμερα, και εβδομάδες αργότερα, ήξερα ότι έπρεπε να πάω βαθύτερα για να κατανοήσουμε πλήρως τι έσπρωξε ένα τέτοιο ολοκληρωμένο και εμπνευσμένο πρόσωπο να βάλει τέρμα στην ίδια του την ζωή. Όπως έγινε εμφανές και στο “We Are Legion”, πολλοί ακτιβιστές στο διαδίκτυο είναι τόσο απογοητευμένοι με τα υπάρχοντα συστήματα που τα θεωρούν “ανεπισκεύαστα” (unfixable). Αλλά ο Ααρών δεν ταιριάζει σε αυτή την κατηγορία. Αμέτρητοι φίλοι του τον περιγράφουν ως κάποιον που θα ήθελε να εργαστεί στο πλαίσιο του συστήματος, για να κάνει ένα “hack” ή να χρησιμοποιήσει τα νέα εργαλεία, για να διορθώσει τα προβλήματα στην κοινωνία μας -τα πάντα, από τις ελευθερίες στο διαδίκτυο μέχρι και την υγειονομική περίθαλψη.

Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια ευκαιρία για να διερευνήσουμε την επίδραση ενός απίστευτα ταλαντούχου προγραμματιστή και ενός οραματιστή του διαδικτύου, σχετικά με με τις απόψεις του πάνω στη συζήτηση για την πρόσβαση στις πληροφορίες, και ποια ήταν η συμμετοχή του σε ένα τόσο ευμετάβλητο θέμα που απασχολεί όλους τους χρήστες του διαδικτύου, και το τι έχει να μας δείξει εκδίκαση της υπόθεσης του, για τις ρωγμές που υπάρχουν σε ένα ξεπερασμένο νομικό σύστημα που οδηγεί ανθρώπους να φτάνουν σε τέτοιες τραγικές συνέπειες.

Αποφασίσαμε επίσης μετά την ολοκλήρωση της ταινίας να δημοσιεύσουμε όλο το ακατέργαστο υλικό με τις συνεντεύξεις και να κάνουμε διαθέσιμο όλο το υλικό στο διαδικτυακό αρχείο στο Σαν Φρανσίσκο μέσα από μια παρόμοια άδεια Creative Commons.

“Το παιδί του Διαδικτύου” είναι στο στάδιο της παραγωγής. Η συλλογή των χρημάτων θα διατεθούν για τη δημιουργία περαιτέρω λήψεων, συνεντεύξεων, στην διευκόλυνση της έρευνας και στην συλλογή αρχειακού υλικού. Το έργο θα επανασυνδέσει επίσης τον Knappenberger, με τον συνθέτη του soundtrack για το “We Are Legion: Η ιστορία των χακτιβιστών”, τον John Dragonetti, που θα συνθέσει μια πρωτότυπη μουσική για την νέα ταινία.

  Windows 10: εφαρμογές που σερβίρουν κακόβουλες διαφημίσεις

Η συνεισφορά σας είναι κρίσιμης σημασίας για να μπορέσουμε να φέρουμε αυτή την δυνατή ιστορία σε ένα ευρύτερο κοινό!

Αναμένουμε ότι η πλήρης ταινία θα μας κοστίσει περίπου $175.000 για να ολοκληρωθεί, χωρίς να συμπεριλαμβάνετε η διανομή της, έτσι αυτός είναι μόνο ο πρώτος γύρος στην αναζήτησή μας για χρηματοδότηση. Μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουμε για να ζητήσουμε και άλλα χρήματα για να την τελειώσουμε! Οτιδήποτε από $5 έως $5.000 θα μας βοηθήσει πολύ και είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενες!

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια σας, για να πούμε αυτή την απίστευτη ιστορία. Πρόκειται για μια σημαντική και οδυνηρή ιστορία με χρονολογική σειρά στο διαδίκτυο.

Κίνδυνοι και προκλήσεις
Υπάρχουν κίνδυνοι που ενυπάρχουν σε κάθε ταινία που γίνεται έξω από το σύστημα των καθιερωμένων στούντιο. Κυρίως αυτό συμβαίνει επειδή τα στοιχεία είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένων της αρχικής έρευνας και της έρευνας σε αρχειακό και πρωτότυπο υλικό και τις συνεντεύξεις, την δημιουργία του soundtrack, το τελικό φινίρισμα με την χρωματική διόρθωση και στη συνέχεια τις πολλές πτυχές της διανομής σε ένα μεγάλο ακροατήριο. Λόγω της τεράστιας εμπειρίας της Media Luminant, αισθανόμαστε ότι αυτό το έργο έχει μια εξαιρετική ευκαιρία για να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει στην οθόνη για φτάσει σε τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Ο σκηνοθέτης Brian Knappenberger έχει ένα τεράστιο ιστορικό πάνω στα ντοκιμαντέρ.

Είμαστε πιστοί στη δύναμη των ανεξάρτητων ντοκιμαντέρ. Μέχρι τώρα είχαμε ένα τέτοιο τεράστιο ξέσπασμα ανθρώπων που ενδιαφέρθηκαν να είναι μέρος του ντοκιμαντέρ (και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την υποστήριξή τους), αισθανόμαστε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να κάνουμε μια μεγάλη και ιστορικά σημαντική ταινία.

Πολλές ευχαριστίες!
Η ομάδα της Luminant Media

pirateparty.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  3  =