Η οικογένεια του Aaron Swartz ρίχνει την ευθύνη στο MIT και στους εισαγγελείς των ΗΠΑ

Ενώ η κοινότητα του Διαδικτύου εξακολουθεί να παραπαίει από την είδηση ​​ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ο Aaron Swartz, αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών, ιο Σάββατο, η οικογένεια του έκανε επίσημη δήλωση, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στο Massachusetts Institute of Technology. Η δίκη του Aaron Swartz είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Τα προβλήματά του με τις αρχές ξεκίνησαν κατά το 2009, όταν παραβίασε το σύστημα δεδομένων των δικαστηρίων των ΗΠΑ και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τα αρχεία που πήρε, υποστηρίζοντας ότι το κοινό θα έπρεπε να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα πάντα.

Δύο χρόνια μετά έκανε hacking στο ΜΙΤ και κυκλοφόρησε και πάλι στο διαδίκτυο εκατομμύρια επιστημονικές δημοσιεύσεις από τη βάση δεδομένων του JSTOR, το οποίο πουλάει επιστημονικά συγγράματα και περιοδικά. Ο Σουόρτς τότε συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Στη δήλωσή της, η οικογένεια Swartz αναφέρει:

Ο θάνατος του Aaron δεν είναι απλά μια προσωπική τραγωδία. Είναι το προϊόν ενός συστήματος ποινικής δικαιοσύνης που είναι γεμάτο με εκφοβισμό. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους υπαλλήλους στο γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ Μασαχουσέτης και στο MIT συνέβαλε στο θάνατό του. Το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ επιδίωκε με μια εξαιρετικά σκληρή σειρά από κατηγορίες, να τον καταδίκαζε για πάνω από 30 χρόνια στη φυλακή, για να τιμωρηθεί για ένα υποτιθέμενο έγκλημα που δεν είχε θύματα.

Η κηδεία του Swartz θα γίνει την Τρίτη στο Highland Park του Ιλινόις, όπως αναφέρει το neowin. Εν τω μεταξύ, η οικογένεια έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπου οι φίλοι του μπορούν να στέλνουν μηνύματα για τις δικές τους αναμνήσεις με τον Aaron.

aaron-swartz

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).