google books

Στον οδοστρωτήρα της Google οι συγγραφείς

google booksΑπροστάτευτοι είναι οι συγγραφείς έναντι της ς-κολοσσού του διαδικτύου, που προχωρά στην ψηφιοποίηση εκατομμυρίων βιβλίων χωρίς άδεια. Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε τις δραστηριότητες της Google νόμιμες
Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση που είχαν υποβάλει συγγραφείς με στόχο να εμποδίσουν την Google να ψηφιοποιήσει βιβλία, κρίνοντας ότι πρόκειται για νόμιμη χρήση με βάση τους αμερικανικούς νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απογοήτευση εκφράζει το αμερικανικό Σωματείο Συγγραφέων, το οποίο κατηγορεί την Google για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας με την ψηφιοποίηση εκατομμυρίων βιβλίων για την ηλεκτρονική του βιβλιοθήκη χωρίς άδεια, και σκοπεύει να υποβάλλει έφεση.
Ο δικαστής Ντένι Τσιν δέχτηκε το επιχείρημα της Google ότι η ψηφιοποίηση των βιβλίων -ώστε αποσπάσματά τους να είναι διαθέσιμα μέσω του Διαδικτύου- αποτελεί νόμιμη χρήση.

Ψηφιοποίηση 20 εκατ. βιβλίων

Η Google ξεκίνησε την Google Books το 2004 και έχει ήδη ψηφιοποιήσει περισσότερα από 20 εκατ. βιβλία. «Κατά τη γνώμη μου, η υπηρεσία Google Books προσφέρει σημαντικό όφελος στο κοινό» επισήμανε ο δικαστής Τσιν.
Το σχέδιο της Google όχι μόνο προσφέρει «νέο και αποτελεσματικό τρόπο να βρίσκουν βιβλία οι αναγνώστες και οι ερευνητές», πρόσθεσε ο δικαστής, αλλά «έχει γίνει απαραίτητο αναζήτησης, καθώς βοηθά τους βιβλιοθηκάριους να καταλογογραφούν και να βρίσκουν πηγές, κάνει πιο αποτελεσματική τη διαδικασία δανεισμού μεταξύ βιβλιοθηκών και διευκολύνει την εύρεση και τον έλεγχο περικοπών».
Ο δικαστής επισήμανε, επίσης, ότι η Google δεν πουλάει η ίδια τα ψηφιοποιημένα βιβλία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).