Γιατί και ποιοί κάνουν Sexting

“Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο” αυτό ίσως φτάνει για να σταματήσετε μια δραστηριότητα που δεν επιθυμείτε μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά δεν θα σας σώσει από τους sexters .
texting

Ενώ υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις που διακηρύσσουν ότι οι νεαροί ενήλικες είναι προσκολλημένοι στις χαρές του , μια επικείμενη μελέτη που εξετάζει την πρακτική των sexters στην μετεφηβική ηλικία αλλά και γενικότερα σχέσεις που συχνά εμπλέκονται σε sexting, (με ανταλλαγή μηνυμάτων ή φωτογραφίες), ανακάλυψε ότι πολλές φορές γίνεται για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με έλξη ή με διέγερση.
Η έρευνα, η οποία θα δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο στο περιοδικό Υπολογιστές στην Ανθρώπινη Συμπεριφορά (Computers in Human Behavior), αποκαλύπτει τις ομοιότητες μεταξύ της σεξουαλικής συμπεριφοράς και και ότι πολλές φορές το sexting γίνεται παρά την θέληση του άλλου, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Το 55% των γυναικών που ρωτήθηκαν δήλωσε ότι είχαν εμπλακεί σε ανεπιθύμητο sexting, ενώ το 48% των ανδρών είχε κάνει το ίδιο. Αυτοί οι αριθμοί είναι εκπληκτικά παρόμοιοι με προηγούμενα ευρήματα σχετικά με τη λεγόμενη “υποχωρητική σεξουαλική δραστηριότητα”: Μια έρευνα του 1994 έδειξε ότι το 55% γυναικών στην Αμερική και το 35% Αμερικάνων είχαν εμπλακεί σε συναινετικό, αλλά ανεπιθύμητο σεξ.

  Επιστροφή του Donald Trump στο Twitter

Οι συντάκτες της μελέτης υποστηρίζουν ότι “οι προσδοκίες ρόλων των φύλων” θα μπορούσαν να είναι η αιτία. Οι άνδρες μπορεί να είναι πιο πιθανό να συμφωνήσουν στο ανεπιθύμητο sexting, επειδή είναι “σχετικά εύκολο και δεν τους υποχρεώνει να επενδύσουν περισσότερο σε μια σχέση.” Οι γυναίκες με τη σειρά τους αποθαρρύνονται από το εικονικό σεξ, επειδή δεν μπορεί να τις βοηθήσει να επιτύχουν τους “στόχους” που επιθυμούν από μια σχέση, υποθέτουν οι συγγραφείς.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται την ανάγκη για sext – ειδικά όταν τα αποδεικτικά στοιχεία μπορούν τόσο εύκολα να τους ντροπιάσουν αν ανακαλυφθούν από κάποιον τρίτο; Πολύ συχνά κάποιος-κάποια συναινεί στο ανεπιθύμητο sexting, επειδή προσπαθεί να φλερτάρει, ή να ικανοποιήσει μια ανάγκη ή να ενισχύσει οικειότητα μιας σχέσης.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ήταν ανήσυχοι για τις σχέσεις τους, – που φοβόταν την εγκατάλειψη από τους εραστές τους – είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι sexters.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  6  =