Προσθέστε στοιχεία στο ‘Αποστολή Προς’ του μενού των Windows 10

Το μενού που εμφανίζεται όταν κάνετε δεξί κλικ στο των περιέχει και μία εντολή με το όνομα “Αποστολή Προς”. Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να προσθέσετε διάφορα προσαρμοσμένα στοιχεία μέσα στο υπομενού του Αποστολή Προς.

windows 10 tweak

Από προεπιλογή των Windows, το υπομενού αυτό περιέχει τόπους προορισμού, όπως Επιφάνεια εργασίας, Συσκευή , Παραλήπτης Fax, Έγγραφα και ούτω καθεξής. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές έχουν προσθέσει τον εαυτό τους στο μενού, όπως για παράδειγμα το και το TeamViewer. Ας δούμε πώς μπορείτε να επεξεργαστείτε το μενού αυτό προσθέτοντας ή αφαιρώντας στοιχεία.

send_to1

Αν και τα Windows 10 δεν σας προσφέρουν κάποιο ειδικό εργαλείο για να προσαρμόσετε το μενού του “Αποστολή Προς”, εντούτοις η αλλαγή του γίνεται εύκολα καθότι όλα τα στοιχεία του περιέχονται σε ένα μόνο φάκελο μέσα στο προφίλ σας. Μπορείτε να το ανοίξετε και να παίξετε με το περιεχόμενό του κατευθείαν.

Για να ανοίξετε το φάκελο όπου υπάρχει το μενού του “Αποστολή Προς” κάντε τα εξής:
1. Πατήστε ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιό σας τα πλήκτρα Win + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου της Εκτέλεσης.
2. Στο παράθυρο της “Εκτέλεσης” πληκτρολογήστε το ακόλουθο:    shell:sendto

  SerpMaze : Δωρεάν online ελεγκτής SEO

Λογικά θα ανοίξει ένα παράθυρο του των Windows στην διεύθυνση C:\Users\to_onoma_sas\AppData\Roaming\\Windows\SendTo . Από εδώ, μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις προς τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Ας δούμε πως.

Αν για παράδειγμα θέλετε να προσθέσετε απλά μια συντόμευση για το αρχείο Notepad.exe, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε οποιοδήποτε αρχείο απλού κειμένου με το Notepad κάνοντας δεξί κλικ επάνω του και χρησιμοποιώντας το μενού του “Αποστολή Προς”, κάντε τα παρακάτω:
1. Κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο στο παράθυρο του File Explorer και επιλέξτε τα Δημιουργία – Συντόμευση.
2. Στο επόμενο παράθυρο διαλόγου, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη θέση του εκτελέσιμου αρχείου της εφαρμογής σας: Για το δικό μας παράδειγμα: “D:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe” . Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ” ” για να εσωκλείσετε την διεύθυνση.
3. Κάντε κλικ το κουμπί Επόμενο και στο πεδίο του ονόματος πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε.
4. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος. Η νέα επιλογή θα εμφανιστεί άμεσα στο μενού του “Αποστολή Προς”

  Ασύρματη φόρτιση: Αξίζει ή όχι;

send_to2

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση με drag-and-drop. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε οπουδήποτε μία συντόμευση για κάποιο συγκεκριμένο φάκελο του σκληρού σας δίσκου και μετά να την μεταφέρετε στο μενού του “Αποστολή Προς” με απλό drag-and-drop.

Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν για να σας δώσουν καλύτερη παραγωγικότητα στον File Explorer. Μπορείτε να γλιτώσετε από αρκετά κλικς αν οργανώσετε σωστά τις συχνές αλληλουχίες κινήσεων σε μία και μόνη εντολή στον υπολογιστή σας.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  32  =  39