Η Adobe απαιτεί να έχει πρόσβαση στις δημιουργίες σας

Οι νέοι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του Adobe Photoshop απαιτούν το δικαίωμα πρόσβασης στις εργασίες σας, ώστε η εταιρεία να εκπαιδεύει το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της.

Adobe,Photoshop

Όσοι εργάζονται με το Photoshop της εταιρείας Adobe βρέθηκαν με μια ασυνήθιστή έκπληξη αυτή την εβδομάδα. Ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο εμφανίστηκε κατά το άνοιγμα του Photoshop που τους ενημέρωνε για αλλαγές στους όρους παροχής υπηρεσιών.

Αυτό από μόνο του δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Οι εταιρείες αλλάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών τους συνεχώς, και απλώς για να παρακάμψετε τα αναδυόμενα παράθυρα, πιθανότατα έχετε συναινέσει σε όλα αυτά τα κείμενα ελαφρά την καρδία.

Ωστόσο, μετά από πιο προσεκτική εξέταση, οι καλλιτέχνες που εργάζονται με το Photoshop συνειδητοποίησαν ότι η Adobe δεν άλλαζε απλά μία παράμετρο της άδειας χρήσης αλλά ζητούσε το δικαίωμα πρόσβασης στο έργο που παράγεται από αυτά τα προγράμματα, για μυριάδες σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου της εκπαίδευσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Φανταστείτε το σαν η Microsoft να ζητούσε την άδεια να μπορεί να διαβάζει τα κείμενά που γράφατε στο Word. Οι όροι παροχής υπηρεσιών, όπως αναφέρονται στον ιστότοπο της Adobe, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει από τις 17 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και ότι ισχύουν για όλες τις εφαρμογές της Adobe.

Ωστόσο, η εταιρεία προώθησε το προειδοποιητικό αναδυόμενο παράθυρο στους χρήστες του Photoshop, για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Το αναδυόμενο παράθυρο της Adobe εμποδίζει τους δημιουργούς να χρησιμοποιούν το Photoshop έως ότου συμφωνήσουν με τις αλλαγές των όρων παροχής υπηρεσιών. Φυσικά, οι σχεδιαστές δεν είναι ευχαριστημένοι από τους νέους κανόνες.

Ο Sam Santala, ιδρυτής των Songhorn Studios, δημοσίευσε στο X σχόλια που επικρίνει την Adobe. Ο σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς ήταν εξίσου θυμωμένος. Και γενικά το X είναι γεμάτο από δημιουργούς που ασκούν παρόμοια παράπονα προς την Adobe, με απειλές να εγκαταλείψουν τα προϊόντα της. Η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει ακόμη σχολιάσει την κατάσταση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
Adobe,Photoshop

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).